RĂFUIALĂ. Liviu Pop, pe urmele diplomei lui Daniel Funeriu. PLUS o nouă greşeală de exprimare a ministrului | VIDEO

RĂFUIALĂ. Liviu Pop, pe urmele diplomei lui Daniel Funeriu. PLUS o nouă greşeală de exprimare a ministrului | VIDEO

ACTUALIZAT. Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat, în această dimineaţă, că a trimis o comisie să verifice situaţia studiilor lui Daniel Funeriu, consilier prezidenţial şi fost ministru al Educaţiei. La Cotroceni va debarca o echipă a Inspecţiei Muncii. Actul e o răzbunare după scandalul plagiatului de care este acuzat prim-ministrul Victor Ponta.

UPDATE. În timpul conferinţei de astăzi, Liviu Pop a făcut o greşeală gramaticală, spunând că au existat probleme cu camerele de supraveghere, "datorită" unor defecţiuni la conexiunea de internet. Corect ar fi fost "din cauza" şi nu "datorită". Ministrul Educaţiei nu este la prima abatere, probleme de exprimare apârând atât în CV-ul său, cât şi în declaraţiile publice. Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a anunţat în această dimineaţă, că a sesizat oficial Inspecţia Muncii pentru a verifica legalitatea angajării lui Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial. "Am întocmit o comisie de anchetă în această dimineaţă şi în cel mai scurt timp vom prezenta rezultatele acestor verificări", a declarat Liviu Pop, pe un ton dur.

"Şi dacă tot se poartă, vă anunţ că am început procedurile să vedem pe ce bază legală a fost angajat Daniel Funeriu", a fost tonul ameninţător folosit de ministrul Educaţiei. El a motivat demersul astfel: "Nu există înregistrată nicăieri o diplomă de Bacalaureat şi nici o diplomă de absolvire a facultăţii. Am găsit doar o echivalare a unui examen de Doctorat şi, dacă aşa stau lucrurile, este foarte grav", a mai spus Liviu Pop.

Întrebat de ce declanşează această anchetă tocmai acum, ministrul a spus: "Am primit o sesizare săptămâna trecută şi vrem să verificăm. Cineva va plăti dacă lucrurile nu sunt în regulă". De asemenea, el a mai precizat că Funeriu nu era obligat să prezinte aceste diplome ca demnitar, însă lucrurile stau altfel acum, când are statut de funcţionar public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Subiectul diplomelor deţinute de Daniel Funeriu este alimentat periodic de propaganda USL. Daniel Funeriu a plecat din România în timpul liceului, a dat Bacalaureatul în Franţa, apoi a făcut studii universitare şi şi-a dat doctoratul în Chimie în 1999. Toate titlurile ştiinţifice le-a obţinut în Franţa.

<script type="text/javascript" src="http://www.b1.ro/embed.js?id=20769"></script> CITIŢI ŞI:

  • RELEVANT. Noul ministru al Educaţiei a scris în CV că ştie să folosească xeroxul
  • Funeriu dă Antena 3 în judecată: Postul TV acuzat că i-a falsificat ministrului rezultatele de la Bac
  • Comunitatea ştiinţifică cere demisia imediată a lui Ponta
  • AFP: Acuzat de plagiat, Ponta nu vrea să demisioneze
  • Faza a II-a, s-au sesizat universitarii: PLAGIATUL lui Ponta va fi ANCHETAT de o comisie internaţională
  • Ponta: "Scandalul de plagiat reprezintă o problemă pentru mine"
  • ZIUA ŞI PLAGIATUL. Robert Negoiţă e DOCTOR în Drept şi s-a inspirat din Mugur Isărescu