Autorul articolului din Nature, despre Ponta: "Nu am nici un dubiu privind plagiatul"

Autorul articolului din Nature, despre Ponta: "Nu am nici un dubiu privind plagiatul"

Autorul articolului din Nature referitor la presupusul plagiat al premierului Ponta, Quirin Schiermeier, a declarat pentru Gândul că nu există niciun dubiu că premierul a copiat părţi semnificative din teza de doctorat din alte cărţi.

"Articolul publicat de mine are la bază documente primite de Nature.com în urmă cu o săptămână. Aceste documente conţineau informaţii potrivit cărora părţi semnificative ale tezei de doctorat a domnului Victor Ponta erau copiate din alte cărţi fără citarea corectă (...) Nu am niciun dubiu privind plagiatul care a fost confirmat de experţii pe care i-am nominalizat în articol", a declarat Schiermeier, citat de Gândul. El a explicat că a avut la dispoziţie lucrarea lui Ponta, precum şi cărţile din care s-a copiat. Potrivit lui Schiermeier, aceste documente au fost verificate atât de el personal, cât şi de către mai mulţi experţi independenţi. Nature a scris în 2011 şi despre plagiatul ministrului german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg. CITIŢI ŞI:

  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic
  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Integral, pasajele incriminate din plagiatul suspectat al lui Ponta. Vezi "COPIA" şi "ORIGINALUL", 130 de pagini preluate!
  • CTP: Este o cerinţă morală intelectuală să citezi cu ghilimele
  • Cum îl contrazic pe Victor Ponta regulile academice de redactare a tezelor de doctorat
  • Cine este Marius Andruh, cel care a descoperit plagiatul lui Victor Ponta
  • Revista "Natura", una dintre cele mai prestigioase şi citate publicaţii ştiinţifice din lume