EURO 2012. De ce o duc mai rău prostituatele din Ucraina, decât cele din Polonia | VIDEO

EURO 2012. De ce o duc mai rău prostituatele din Ucraina, decât cele din Polonia | VIDEO

Cel mai iubit sport din Europa atrage în această lună, în Ucraina şi în Polonia, sute de mii de fani. Se estimează că EURO 2012 va aduce în aceste două ţări nu mai puţin de un milion de turişti, care vor cheltui aproximativ 800 milioane de euro.

Polonia aşteaptă între 500.000 şi 700.000 de turişti - care ar putea aduce direct în economie până la 560 milioane euro numai prin cheltuieli directe, iar în Ucraina sunt aşteptaţi 500.000 de turişti care vor cheltui 400 milioane euro. O parte din aceşti bani se vor duce şi pe distracţiile nocturne. Şi, chiar dacă fotbalul nu este iubit de femei, câteva mii abia aşteaptă turiştii microbişti. Acestea vor participa la petrecerile în aer liber, vor fi alături de suporterii echipelor câştigătoare şi îi vor consola pe învinşi. Numai că, pentru aceste femei, prostituate, Euro 2012 înseamnă o perioadă intensă de muncă. În Polonia situaţia este mai lejeră, prostituţia fiind tolerată (dar nu şi bordelurile). În Ucraina, însă, este considerată ilegală. Chiar şi aşa, autorităţile de la Kiev estimează aproximativ 12.000 de prostituate. Alte organizaţii susţin, însă, că cifrele sunt de 6 -7 ori mai mari decât estimările autorităţilor.

Kostiantyn Pertsovskyi, purtătoarea de cuvânt a organizaţiei International HIV/AIDS Alliance din Ucraina, a ţinută să avertizeze turiştii care vor veni la Euro 2012: "Cel care întreţine relaţii intime fără a a se proteja cu prezervativul joacă la ruleta rusească. Ruleta ucraineană, în acest caz. Ar putea avea noroc sau nu".

Guvernele ambelor state care găzduiesc Euro 2012 încearcă să limiteze discuţiile pe seama acestui subiect şi să nu-l evidenţieze prea mult. Însă, mai multe organizaţii au avertizat deja cu privire la existenţa unei cutume, similare migraţiei temporare a prostituatelor în oraşele care găzduiesc evenimente sportive. Autorităţile de la Kiev au ţinut să precizeze că acest aspect nu va arunca o lumină negativă asupra Euro 2012. Astfel, Oleh Matveitsov, ministru ucrainean de interne a declarat că "La Euro 2008, gazdele de atunci, Austria şi Elveţia, s-au aşteptat şi ele la o creştere a turismului sexual, însă, până la urmă, s-a constatat că fanii nu au avut timp de prostituate. În atenţia lor a fost fie fotbalul, fie berea", a mai subliniat oficialul de la Kiev.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/I7tlCxz4-zc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>