Scandalul prostituatelor din Columbia. Agenţii Secret Service, implicaţi în mai multe incidente similare

Scandalul prostituatelor din Columbia. Agenţii Secret Service, implicaţi în mai multe incidente similare

Agenţii Secret Service, implicaţi în urmă cu două luni într-un scandal cu prostituate în Columbia, nu sunt la primele incidente de acest gen. Conform unor documente făcute publice în virtutea dreptului la informaţie, agenţii Secret Service au fost acuzaţi, în ultimii 8 ani, că au recurs la prostituate, dar şi de folosirea improprie a armelor şi de comportament indecent.

Documentele făcute publice de guvernul SUA conform legii dreptului la informare arată că scandalul din Columbia este doar ultimul dintr-un lanţ mai lung de acte similare care au avut ca protagonişti agenţii americani însărcinaţi cu paza preşedintelui, potrivit The Telegraph. În 2008, un ofiţer a fost arestat la Washington într-un scandal  de prostituţi, ulterior fiind dat afară. În 2005, un angajat al Secret Service a fost, de asemenea, arestat într-un parc din Washington, în timp ce căuta serviciile unei prostituate. Cu un an în urmă, un alt angajat al SS a fost acuzat de agresiune sexuală într-un hotel, bărbatul fiind sancţionat "disciplinar".

Potrivit Washington Post, un agent al Secret Service a fost acuzat de crimă în Hawaii, în noiembrie 2011, în timp ce se pregătea sosirea lui Obama la summitul forumului economic Asia-Pacific (APEC). Un altul a fost acuzat de conducere a maşinii în stare de ebrietate, în Iowa, în august 2011, tot înaintea vizitei pe care urma să o facă aici liderul de la Casa Albă La începutul lunii aprilie, mai mulţi membri ai Secret Service au fost anchetaţi şi ulterior daţi afară după ce presa a dezvăluit că au apelat la serviciile unor prostituate din Cartagena, Columbia, înainte de vizita pe care Obama urma să o facă în această ţară.  Agenţii au decis să organizeze o petrecere în hotelul unde fuseseră cazaţi şi au invitat mai multe prostituate de la un club local de striptease. Unul dintre ei a făcut chiar imprudenţa să-şi arate legitimaţia de serviciu angajaţilor hotelului, ceea ce a amplificat scandalul.

Ne puteți urmări și pe Google News