Fiul procurorului care împuşcă oameni pe stradă este "STĂPÂNUL LEGII" în Vâlcea. Procurorii nu făcuseră nicio reţinere în primele 24 de ore

Fiul procurorului care împuşcă oameni pe stradă este "STĂPÂNUL LEGII" în Vâlcea. Procurorii nu făcuseră nicio reţinere în primele 24 de ore

Cu o zi întârziere, Parchetul a făcut în sfârşit o reţinere. Dar nu beizadeaua a fost "săltată", ci cel care l-a atacat. Fiul procurorului criminalist de la parchetul Tribunalului de pe lângă Judecătoria Vâlcea, Mircea Ioneascu, pistolarul din cartierul Ostroveni, invocă legitima apărarea pentru faptul că a tras cu pistolul după un om pe o terasă din Vâlcea.

UPDATE, 17.35: Una dintre cele cinci persoane implicate în scandalul "pistolarului din Ostroveni" a fost reţinută de poliţie, şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestarea preventivă. Este vorba de Mihai Dumitru Cosmin, acuzat că în conflictul de luni, l-ar fi atacat cu un cutit pe Mircea Ioneascu. "Cercetările au fost preluate de către Curtea de Apel Piteşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de utraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice", a declarat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Mihai Dumitru Cosmin nu se află la primul conflict cu Mircea Ionescu, el este acuzat de vătămare corporală gravă într-un dosar care se află pe rolul Judecătoriei Vâlcea.

Bătăi între golani

Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, în jurul orei 20.00, într-o zonă foarte aglomerată. "Mă aflam pe terasă când trei indivizi se îndreptau spre mine cu săbii şi cuţite. Simţind că viaţa îmi este pusă în pericol am fugit la maşină şi am luat pistolul, am tras în cel care era cel mai aproape de mine. Pistolul îl deţin legal", a declarat Mircea Ionescu poliţiştilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă, potrivit martorilor, lucrurile ar fi fost invers decât le prezintă fiul procurorului. Victima Vasile Drăgulescu era singur în momentul în care Mircea Ionescu împreună cu alte trei persoane l-au atacat, acesta a încercat să scape de ei, dar a fost împuscat chiar pe scările terasei, nu lângă maşina agresorului care se afla undeva în parcare.

Interesant este că în acest caz poliţia nu a terminat cercetările, Mircea Ionescu se află în libertate, iar potrivit unor surse neoficiale tatăl său, procurorul Alexandru Ionescu se pare că ar fi luat vina asupra sa. "Ca să-mi apăr fiul, era legitimă apărare", ar fi declarat procurorul. Mircea Ionescu a fost implicat în majoritatea scandalurilor sângeroase care au avut loc în Râmnicul Vâlcea din 2008 încoace. Unul dintre cele mai mediatizate a fost acela în urma căruia, încăierându-se cu alţi rivali, a devastat un bar şi alte două situaţii dintr-o parcare din centrul oraşului când s-au tăiat cu săbii, cuţite şi s-au împuşcat. Când a ajuns poliţia la faţa locului, toţi scandalagii, peste 10, au fugit. El şi gaşca lui sunt de temut în oraş, inclusiv politistii termură în faţa lor pentru că sunt "periculoşi, scandalagii şi au relaţii sus-puse, fiind copiii unor oameni importanţi din Vâlcea".

Poate că din cauza relaţiilor în instituţiile statului, niciun dosar cu violenţe în care a fost implicat fiul procurorului Ionescu nu a primit propunerea de trimitere în judecată.

"La noi nu a ajuns niciun dosar ceea ce înseamnă că Parchetul, instituţia care instrumentează cazurile penale, fie a dat NUP, fie a aplicat amendă administrativă, fie nu a terminat cercetarea", a declarat Mariana Vârgă, purtător de cuvânt la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.