SUA acuză Rusia că trimite elicoptere de luptă în Siria

SUA acuză Rusia că trimite elicoptere de luptă în Siria

Washingtonul acuză Moscova că a trimis elicoptere de luptă în Siria, ţară confruntată de luni de zile cu violenţe fără precedent. Administraţia americană se teme că elicopterele ar putea duce la o "escaladare şi mai gravă a conflictului", a afirmat secretarul de stat american Hillary Clinton.

SUA sunt preocupate în legătură cu "transportul de elicoptere militare ruseşti" ce se află în prezent în drum spre Siria, transmite RIA Novosti. În replică, corporaţia publică responsabilă cu exportul armamentului Rosoboronexport a precizat că livrările de arme ruseşti către Siria au respectat exigenţele Organizaţiei Naţiunilor Unite. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a refuzat să precizeze sursa informaţiilor privind livrările de elicoptere ruseşti în Siria. Autorităţile siriene utilizează într-adevăr tehnică militară în represaliile împotriva propriilor cetăţeni, a subliniat el, însă nu a putut să precizeze dacă Damascul a recurs şi la echipamentele importate din Rusia în cadrul represiunii. În paralel, Franţa a cerut sistarea totală a exporturilor de armament către regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va face astăzi o vizită la Teheran, unde va discuta şi planurile privind convocarea unei conferinţe pe tema situaţiei din Siria cu implicarea Iranului, deşi Washingtonul se opune participării reprezentanţilor Teheranului.

Ne puteți urmări și pe Google News