Atac violent într-un spital din Iaşi. Un pacient a înjunghiat mortal un coleg de salon şi a rănit o asistentă

Atac violent într-un spital din Iaşi. Un pacient a înjunghiat mortal un coleg de salon şi a rănit o asistentă

Un bărbat în vârstă de 76 de ani, internat la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, a murit în această dimineaţă, după ce a fost înjunghiat în inimă de un alt bărbat, de 78 de ani, pacient la rândul său. În timpul atacului, o asistentă a fost rănită la mână.

Din primele informaţii, victima este Leonida Ovidiu, în vârstă de 76 de ani. Acesta a fost înjunghiat de două ori în zona toracelui, una dintre lovituri fiind în inimă. În urma rănilor grave, victima a murit, anunţă adevărul.ro. Atacatorul este un bărbat de 78 de ani, pacient cu afecţiuni pulmonare şi cardiace. Oficialii spitalului au precizat că acesta nu avea afecţiuni psihice. În momentul atacului, în salon se afla şi o asistentă, iar aceasta a fost rănită la mână.

"Pacientul agresor era internat, de mai multe zile, cu afecţiuni respiratorii şi cardiace. A agresat cu un cuţit un pacient vârstnic, cu insuficienţă cardiacă aflat la a patra internare şi o asistentă care se află în salon. Pacientul agresat a prezentat stop cardio-repirator din cauza plăgii înjunghiate cardiace, plagă penetrantă toracică, iar asistenta este diagnosticată cu o plagă superficială la nivelul braţului. Asistenta se află acum în grija gărzii de urgenţă, urmând a fi consiliată psihologic", a declarat dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU "Sf. Spiridon".

Medicii sunt în stare de şoc şi nu îşi explică ce s-a întâmplat, mai ales că agresorul nu se afla în evidenţe cu probleme psihice. "Nu ştim de ce pacientul a luat cuţitul personal şi a sărit la celălalt pacient", a spus Dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU "Sf. Spiridon".

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu se cunosc motivele pentru care pacientul a recurs la acest gest. Poliţia a fost chemată la faţa locului şi l-a reţinut pe agresor şi l-a transportat la Spitalul Socola, pentru o analiză psihiatrică, iar o anchetă este în curs de desfăşurare.

"Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi", a mai precizat şi Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Ultimul incident grav în care a fost implicată o asistentă medicală a avut loc în iunie 2010, în cabinetul unui cunoscut medic stomatolog din Focşani. Atunci, asistenta a fost înjunghiată chiar în cabinet şi a murit la scurt timp, pe masa de operaţie.