ALEGERI LOCALE 2012. Victor Ponta a votat la Baia de Fier pentru un condamnat penal pentru corupţie

ALEGERI LOCALE 2012. Victor Ponta a votat la Baia de Fier pentru un condamnat penal pentru corupţie

Constantin Mihuţescu, primar în Baia de Fier, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Morega a fost înregistrat de DNA, în 2007, când anula o amendă primarului din Baia de Fier: "Ponta are casă acolo, mi-i ridic în cap pe pesedişti" . Astăzi, Victor Ponta a declarat: "Am votat cu speranţa de a face lucrurile mai bine. Vorbesc cu mândrie de Gorj".

Premierul Victor Ponta a votat astăzi la Baia de Fier (judeţul Gorj) pentru un primar condamnat definitiv pentru abuz în serviciu. Constantin Mihuţescu a primit un an de închisoare cu suspendare pentru implicarea în celebrul caz "Morega", în care s-au cerut taxe de protecţie de zeci de mii de euro unor directori de companii de stat pentru a-şi păstra funcţiile.

Ponta a refuzat subiectul

Ponta a refuzat să spună de ce a votat cu un condamnat penal, limitându-se să declare: "Ştiu legea mai bine decât dumneavoastră. Astăzi nu avem voie să vorbim despre candidaţi şi vă invit să respectaţi şi dumneavoastră legea". Premierul a votat în Baia de Fier pentru că aici are adresa din buletin. El a fost însoţit de primarul municipiului Târgu Jiu şi de preşedintele Consiliului Judeţean. Premierul a spus că românii au votat, în ultimul timp, ghidându-se după două principii: ca sancţiune sau ca speranţă pentru viitor: "Eu am votat cu speranţa că putem face lucrurile mai bune decât cele făcute până acum. Nu reuşesc să ajung destul de des în Baia de Fier. Întotdeauna vorbesc cu mândrie de Gorj, Târgu Jiu şi de Baia de Fier".

Ne puteți urmări și pe Google News

Gorjul, plin de scandaluri de corupţie

Primarul din Baia de Fier, care a candidat din nou şi a fost votat de Victor Ponta, fiind colegi în PSD, face parte dintr-o lungă listă de condamnaţi pentru corupţie în judeţul Gorj. Acest judeţ a fost practic scuturat de scandaluri de corupţie în ultimul deceniu.

Cele mai celebre sunt cazurile Mischie, Manţog, Morega, Mihuţescu, Vlădăşescu. Toţi aceştia au deţinut sau deţin funcţii publice şi au primit condamnări penale.

Morega a intervenit în favoarea lui Mihuţescu ca să nu şi-l ridice în cap pe Ponta

Iată în ce a constat scandalul din 2007. Dan Ilie Morega, care la acea dată era preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi lider al filialei judeţene PNL, era deja monitorizat de DNA, fiind suspect de mai multe fapte de corupţie.

Într-o înregistrare audio, Morega îi dă ordin şefului de la Direcţia de Ape Jiu, Teodor Popescu, să anuleze o amendă de 100 milioane de lei vechi pe care această instituţie i-o dăduse primarului din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu.

Morega i-a cerut practic subordonatului său să anuleze procesul-verbal de amendă fiindcă "mi-i ridic în cap pe pesedişti", arată stenograma înregistrării audio.

Dosarul DNA arată mai departe că şeful de la Ape s-a conformat şi l-a sunat pe Constantin Mihuţescu, învăţându-l cum să procedeze ca să anuleze procesul-verbal de amendă. "Agentul constatator Stanca Iulian semnase la rubrica martor şi astfel sancţiunea este lovită de nulitate", i-a comunicat Teodor Popescu primarului din Baia de Fier.

Tot în înregistrările DNA, Dan Ilie Morega îi explica subordonatului său de la Ape de ce trebuie să rezolve problema, menţionându-l pe Victor Ponta: "Ştii, Ponta are casă acolo. Mi-i ridic în cap pe pesedişti".