Cronica TV. Dacă nu mergem la vot hoţii ajung populaţie majoritară

Cronica TV. Dacă nu mergem la vot hoţii ajung populaţie majoritară

Emisiunile electorale mi-au lăsat un gust amar. Nu au fost dezbateri şi nici întâlniri reale între candidaţi importanţi. De cele mai multe ori candidatul prezent pe ecrane a fost ridicol.

Şi-a înjurat rivalul. Dacă era primar în funcţie se lăuda cu ce nu trebuie şi promitea ce nu va face niciodată. Dar mai mult îşi înjura rivalul. Când şi acesta a dat bani şi a ajuns la o televiziune (poate la aceeaşi) pentru că sunt instituţii media echidistante, aflai că şi acuzatorul este la fel, poate chiar mai rău.

În timpul acesta apărea "Breaking news" cum că alegătorii se băteau, de obicei în preajma afişelor. Noi credem cam tot ce vedem, dar eu am aflat că unii candidaţi nici nu vor să câştige. Ei şi tot clanul lor joacă un rol într-o piesă. Pentru a obţine locuri de consilieri, în sfârşit, de oameni care stau la masă şi primesc mâncare. Parcă nimeni nu mai era sincer. Şi aproape nimeni nu mai spunea nimic despre un program, o doctrină, o idee. Toţi îşi etalau averea şi se gândeau în ce mod să o sporească. Bine că s-a terminat!

Dar dacă ar fi să calculăm câţi oameni necinstiţi au apărut pe ecrane trebuie să ne îngrijorăm. Mii de hoţi cu sute de mii de fani vor să ne confişte viaţa publică. Ei sfidează cu bogăţia lor şi riscă să devină o populaţie majoritară, sau cel puţin reprezentativă în ţara noastră.

Ne puteți urmări și pe Google News