Burse fără număr de la Vanghelie pentru elevii din sectorul 5

Burse fără număr de la Vanghelie pentru elevii din sectorul 5

Fix în săptămâna care precede alegerile locale, la şcoli din sectorul 5 au venit bursele pentru elevi.

Regulile după care se dau bursele de studiu, de performanţă sau de merit sunt stabilite de Ministerul Educaţiei, însă fiecare primărie poate decide dacă şi când le dă. În sectorul 5 nu s-au mai dat de mult. Acum s-au găsit bani pentru elevii cu note bune. Sumele nu sunt de ignorat. O bursă de merit ajunge la 400 de lei pentru un elev pe trimestru.

La Colegiul "Dimitrie Bolintineanu" din Sectorul 5 era mare agitaţie ieri în jurul prânzului, iar actorii principali nu erau elevii, ci părinţii. "Am un băiat în clasa a III-a şi am venit să iau bursa, am înţeles de la învăţătoare că se dau bani pentru elevi, care ar veni de la Primăria Sectorului 5. Mi s-a spus că trebuia să am cerere depusă până în martie ca să pot să iau bani, dacă nu să stau să aştept să văd dacă am noroc", ne-a povestit Camelia, 43 de ani.

La alte şcoli din sector, nu e nevoie de cereri. Se dau burse pentru mai toţi elevii. "Ni s-a spus să stăm la coadă cu buletinul şi vom primi, însă doar săptămâna aceasta. Surpriza burselor a fost aşa de mare că în prima zi au încurcat listele şi au dat şi celor care aveau note foarte mici. A doua zi, le-au cerut banii înapoi", povesteşte o mămică.

Ne puteți urmări și pe Google News