Şi-a nenorocit copilul cu petarda!

Şi-a nenorocit copilul cu petarda!

George, un băieţel de opt ani, a rămas fără mâna dreaptă după ce o petardă tactică i-a explodat în palmă. Fusese furată de tatăl său de la Armată!

A vrut să îşi distreze copilul de Sărbătorile de iarnă, dar nu i-a trecut prin cap că îl poate mutila pe viaţă! Plutonierul major Gheorghe Gârlescu, subofiţer la UM 01141 Bârlad, nu s-a gândit niciun moment cât rău poate face petarda furată de el din depozitul unităţii militare la care era angajat.

Marţi, cu sigu­­ran­ţă au fost trei ceasuri rele pentru familia subofiţerului. Telefonul i-a anunţat că băieţelul lor de opt ani, George, este în stare critică, în urma unei explozii. Părinţii s-au grăbit să ajungă la spitalul din Tecuci, acolo unde a fost internat prima oară micuţul şi au avut un şoc când au văzut că mâna dreapta a copilului fusese spulberată de explozia petardei pe care tatăl o adusese acasă. Copilul a povestit, printre lacrimi de durere, că o găsise pe şifonier şi că i-a dat foc, aşa cum văzuse de Crăciun că face tatăl său. Din nefericire nu a mai apucat să o arunce şi dispozitivul militar i-a explodat în mână. Cu toate intervenţiile medicilor, aceştia nu au mai putut face absolut nimic pentru palma băiatului.

Verdictul final s-a dat ieri, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde s-a făcut operaţia de amputare a palmei: singura variantă este protezarea mâinii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate că a fost la un pas de moarte, George se simte bine! "Arată surprinzător de bine, având în vedere prin ce a trecut", spune una dintre asistentele care au grijă de băiat. "Azi (n.r.-ieri) a mâncat şi acum se uită la televizor. Este încă la terapie intensivă, însă nu mai este acum niciun pericol pentru viaţa lui", spune femeia. Pentru George, care a fost cu adevărat la un pas de moarte şi a rămas infirm pe viaţă, abia acum urmează marele hop: judecarea tatălui său de către Instanţa militară. Plutonierul major Gheorghe Gârlescu refuză să comenteze tragica întâmplare Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au confirmat începerea unei anchete în cazul subofiţerului Gheorghe Gârlescu, militar apreciat până acum de conducerea Forţelor Terestre în cadrul exerciţiilor ROUEX 07 şi MILREX 07. Procurorii trebuie să stabilescă exact cum a fost posibil ca o pedardă tactică, folosită la exerciţiile militare, să se afle la-ndemâna unui copil de opt ani.

Dispozitiv militar Petarda RH 179 este un mijloc pirotehnic care produce zgomot şi fum pentru a simula explozii de artilerie. Are o lungime de 160 mm, diametru 35 mm, masa 120 de grame, din care 50 de grame este amestecul exploziv. Durata de ardere a fitilului este între 10 şi 14 secunde. Micuțul a trecut razant pe lângă moarte și acum va trebui să poarte toată viața lui o proteză