UPDATE: Victor Ponta foloseşte o limuzină de peste 100.000 de euro, de la Colina Motors

UPDATE: Victor Ponta foloseşte o limuzină de peste 100.000 de euro, de la Colina Motors

Premierul Victor Ponta a declarat în primele zile de mandat că vrea o mașină de protocol hibridă. Surse apropiate de PSD susţin că Victor Ponta a primit-o în folosinţă, gratuit, de la Colina Motors. Comentatorii de la Antena 3 l-au criticat pe prim-ministru pentru graba cu care "s-a motorizat" în timp ce românii suferă din cauza crizei.

UPDATE 1: Premierul Victor Ponta a confirmat informaţiile difuzate de EVZ, arătând că maşina ecologică se află în custodia SPP, care a încheiat un contrat de comodat cu firma donatoare. Potrivit lui Ponta, este vorba despre un autoturism vechi de trei ani, iar contractul a fost încheiat până la sfârşitul acestui an.

Potrivit acestuia, consumul mașinii este de două ori mai mic decât al autoturismului pe care îl utiliza până la începutul acestei săptămâni. Ponta a mai spus că mașina valorează mai puțin de 100.000 de euro, este din anul 2009, deci second hand, și până acum era folosită ca mașină de showroom.  ”Speram că folosirea unei mașini pe care nu ai dat niciun ban și care consumă și de două ori mai puțin poate trece de partea de contestare”, a mai spus premierul, menționând că în acest fel înțelege să facă economie pentru SPP.  UPDATE: Mașina primită de Victor Ponta este un Mercedes S 400 h, care în regim combinat (termic-electric) dispune de 295 CP. În funcție de dotări, prețul poate ajunge la 120.000 de euro.

Mașina a ajuns la Victor Ponta printr-un contract de comodat între dealerul auto și Serviciul de Protecție și Pază (SPP), care nu plătește niciun leu pentru folosința mașinii. SPP se ocupă de alimentarea cu combustibil și verifică zilnic starea tehnică a acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Importatorul Mercedes în România, care aparține direct grupului Daimler Benz, ne-a declarat că mașina a fost furnizată de un dealer, fără a dori să precizeze numele acestuia și nici perioada pe care a fost încheiat contractul de comodat. Știrea a fost prezentată în emisiunea Danei Grecu, cu titlul "Scumpa mașină eco a premierului". Analistul Radu Tudor a comentat că mașina, la 100.000 de euro, "e cam scumpă pe praful ăsta" și că "poluează financiar". Acesta a mai spus că achiziția este nepotrivită și că, din câte știe el, la guvern erau autoturisme foarte potrivite să transporte un premier. "Există cel puțin trei mașini de lux la SPP, securizate, care puteau să asigure tot confortul primului-ministru", a comentat analistul. Ponta: Nu am dat niciun leu pe mașină Criticile au venit tocmai în seara în care premierul primea un premiu la gala Green Awards. Coincidență sau nu, Victor Ponta a și adus vorba despre mașina sa ecologică: "Vreau să îi liniștesc pe toți indignații care sunt împotriva Guvernului că nu am dat bani pe mașina. Nu am dat niciun leu, ci mi-a fost pusă la dispoziție de firma producătoare. Vreau doar să dau un semnal către toți că este vremea pentru tehnologiile nepoluante. Mașina cu care merg acum în oraș consumă exact jumătate din cât consumă cea pe care am avut-o", a precizat Victor Ponta, conform HotNews.