Nu e glumă! Celebrul Sven-Göran Eriksson vrea să cumpere echipa FC Petrolul Ploiești

Nu e glumă! Celebrul Sven-Göran Eriksson vrea să cumpere echipa FC Petrolul Ploiești

Suedezul Sven-Göran Eriksson, unul dintre cei mai cunoscuți tehnicieni din fotbalul mondial, a fost prezent ieri la Ploiești și s-a întâlnit cu primarul orașului pentru a discuta despre preluarea echipei de fotbal Petrolul. Eriksson a venit la Ploiești împreună cu soția, Amana, și fiul său, Johan.

Sven-Göran Eriksson a fost însoțit şi de câţiva dintre membrii staff-ului firmei SeaMed, grupul financiar prin intermediul căruia vrea să preia Petrolul Ploieşti, informează www.observatorulph.ro.

Celebrul antrenor a ținut în primul rând să vadă noul stadion al Ploieștiului, "OZN Arena", cum îi spun fanii Petrolului.

Eriksson a vizitat inclusiv vestiarele și sala de forță, iar de la masa presei a admirat minunăția de stadion!

Ne puteți urmări și pe Google News

După vizita efectuată la stadionul "Petrolul", Sven-Göran Eriksson a mers pe jos către o terasă din centrul Ploieştiului.

El întâlnit cu primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, cu care a stat de vorbă mai bine de o jumătate de oră.

Suedezul a fost recunoscut de câțiva ploieșteni, care s-au grăbit să-i ceară un autograf.

În vârstă de 64 de ani, Sven-Göran Eriksson a pregătit în cei 35 de ani de antrenorat echipele Degerfors IF, IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Benfica, Sampdoria, Lazio, naționala Angliei, Manchester City, naționala Mexicului, Coasta de Fildeș și Leicester City.

Observatorulph.ro a intrat în posesia scrisorii oficiale prin care un fond de investiţii solicită Primăriei Ploieşti demararea negocierilor pentru preluarea clubului de fotbal.

În scrisoare apare şi numele celebrului tehnician suedez, drept delegat al noilor investitori pentru desemnarea viitorului antrenor al echipei.

Iată textul documentului, publicat de www.observatorulph.ro: "Seamed este o bancă de investiţii cu sediul în Londra (Anglia) şi Aukland (Noua Zeelandă), bancă care are investiţii în diferite domenii de activitate, domenii precum energie, auto, turism, activităţi recreative, sport, servicii, în diferite ţăro de pe tot mapamondul, iar în anul acesta dorim să intrăm şi în România să finanţăm şi să devenim parteneri în diferite domenii de activitate.

Pe această cale dorim să vă facem cunoscută intenţia noastră de a achiziţiona clubul de fotbal FC Petrolul Ploieşti, de a investi în echipa de fotbal de seniori şi juniori prin grupele acestora de copii.

Pentru a face performanţă dorim să vă informăm că din staful tehnic al echipei, imediat după ce vom avea ceva semnat cu dumneavoastră, va face parte dl Sven Goran Eriksson în calitate de administrator delegat şi care va desemna şi antrenorul echipei, care cu siguranţă va fi de talie mondială.

Alături de dl. Sven Goran Eriksson va veni cu acesta şi fiul său Johan Eriksson care se va ocupa cu organizarea echipei, va dezvolta secţiunea de tineret şi se va ocupa şi de transferurile jucătorilor din Europa şi Africa.

Seamed are un plan de investiţii pentru fonduri de sponsori pentru primii trei ani de cel puţin 7-10 milioane de euro în plus faţă de toate convenţiile deja acceptate de primărie şi de TV.

Sunt implicate televiziunile de naţionalitate spaniolă, italiană şi engleză care în mod constant vorbesc despre Ploieşti de cel puţin 3 ore pe săptămână.

Trebuie luat în calcul şi faptul că Seamed estimează că va încasa din marketing şi alte produse de promovare şi publicitate în 2 milioane euro/an, fonduri care vor fi reinvestite în club.

Astfel estimăm un buget minim pe 3 ani al clubului de minim 16,6 milioane euro ( 7 milioane sporturi, 6,6 drepturi de televiziune, 6 milioane premierea de către primărie pentru clasare în primele 5 echipe clasate încă în primul an).

Pentru a ne lua în calcul intenţia noastră suntem dispuşi să depozităm o fidejusiune asigurativă pentru o sumă de 750 mii de euro şi o plată de 25 de mii de euro.

Pe această cale vă rog să luaţ în considerare intenţia noastră,

Vă mulţumesc anticipat"

Nicola Imputato, reprezentant Seamed