USL: ciocnire stânga-dreapta

USL: ciocnire stânga-dreapta

Ponta vrea supraimpozitarea veniturilor mari, Antonescu se opune categoric.

Liberalii nu sunt solidari cu taxa de solidaritate de 16% pentru salariile bugetare şi pentru pensiile care depăşesc 4.500 de lei, anunţată de premierul Victor Ponta.

"Eu nu o văd bine, în sensul că nu cred că este o soluţie. Nu am crezut niciodată că mărirea unor impozite, mai ales pe conjuncturi atât de scurte, este de natură să rezolve ceva. Filosofia, principiile şi formulele noastre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare: un impozit regresiv, deci 16% rămâne cea mai mare cotă de impozitare (...) Taxa asta de solidaritate e totuşi o formulă care excede înţelegerea noastră pe formula fiscală şi din punctul ăsta de vedere, dacă nu sunt argumente foarte concrete, eu unul nu susţin o asemenea măsură", a declarat liderul PNL, Crin Antonescu.

Potrivit unor surse din interiorul PNL, liberalii s-au consultat cu juriştii partidului, care susţin că o astfel de măsură ar putea fi declarată neconstituţională fiind discriminatorie.

Totodată, taxa de solidaritate i-ar afecta pe cei cu funcţii de conducere în administraţia publică, mulţi dintre ei votanţi din nucleul dur al PNL, dar şi pe cei implicaţi în organizarea alegerilor locale.

Premierul şi-a asumat public că nu s-a consultat cu liderul PNL, potrivit înţelegerii dintre cei doi acest lucru nefiind obligatoriu, Ponta fiind responsabil de măsurile Guvernului.

Ponta a declarat că Antonescu are o poziţie corectă, în sensul că în USL nu s-a discutat subiectul, dar a subliniat nevoia "solidarităţii" cu cei foarte mulţi care trăiesc cu venituri minime. Citiți și:

  • Dan Radu Rușanu îl tamponează pe Victor Ponta: Supraimpozitarea bugetarilor nu este corectă
  • Victor Ponta vrea TAXĂ DE SOLIDARITATE. Câți bugetari și pensionari ar fi afectați de supraimpozitul de 16%
  • Victor Ponta, către miniștri: Să vorbiți cât mai puțin despre modificările de taxe și impozite

Ne puteți urmări și pe Google News