Numărul sinuciderilor, în creştere. Vremea rea din ultima perioadă poate fi un factor de influenţă

Numărul sinuciderilor, în creştere. Vremea rea din ultima perioadă poate fi un factor de influenţă

Vremea rea din ultima perioadă ar putea avea efecte negative nu doar asupra solului şi mediului ci şi asupra psihicului uman. Cel puţin trei tentative de suicid au fost înregistrate în ultimele două zile, în România.

O elevă în vârstă de doar 16 ani a decis să îşi pună capăt zilelor în decursul zilei de ieri. Fata era din localitatea vasluiană Deleni şi nu a lăsat în urmă niciun bilet prin care să-şi motiveze gestul. Tânăra s-a aruncat în faţa unui tren, în apropierea staţiei CFR Vaslui. L-a faţa locului a ajuns imediat un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, care a încercat să o salveze pe elevă, însă totul a fost în zadar. Adolescenta de 16 ani locuia doar cu tatăl şi cu fraţii ei în localitatea Deleni, mama ei fiind plecată la muncă în străinătate.

Două tentative de sinucidere şi în Focşani Alte două femei au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani în acest week-end după ce au încercat să se sinucidă, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale.

Potrivit acesteia, o tânără de 18 ani a înghiţit mai multe medicamente, din cauza unor probleme, iar medici au internat-o la Secţia Interne.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua femeie, de 66 de ani, din comuna Dumitreşti, a ajuns la spital, după ce a încercat să se sinucidă înghiţind hipoclorit, aceasta fiind internată tot la Secţia Interne. Studiile arată că vremea rea creşte numărul sinuciderilor Ploile abundente sau, în aceeaşi măsură, caniculele pot avea un anumit impact asupra sănătăţii mintale a populaţiei - stres pentru adulţi şi anxietate pentru copii -, potrivit unui studiu publicat în urmă cu aproape un an de un institut de cercetari stiintifice din Australia.

Studiul a ajuns la concluzia că până la 20% din populaţie este influenţată puternic de vreme, suferind din cauza stresului. Oamenii sunt afectaţi din punct de vedere emoţional şi sunt cuprinşi de disperare sau depresie.

Cei mai vulnerabil din punct de vedere psihic ajung chiar să se sinucidă.

Un alt efect al schimbărilor climatice pare să fie creşterea consumului de alcool.