Ahmadinejad vrea la Jocurile Olimpice, britanicii strâmbă însă din nas

Ahmadinejad vrea la Jocurile Olimpice, britanicii strâmbă însă din nas

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a mărtutisit astăzi că doreşte să meargă la Londra cu ocazia Jocurilor Olimpice, care vor începe în luna iulie, dar a adăugat că autorităţile britanice nu văd cu ochi buni planurile sale de călătorie.

“Mi-ar plăcea să fiu alături de atleţii iranieni pentru a-i încuraja la Jocurile Olimpice de la Londra, însă ei (britanicii) au probleme cu prezenţa mea acolo", a declarat preşedintele Ahmadinejad fără a oferi nicio explicaţie, potrivit agenţiei IRNA, preluată de AFP.

“Duşmanii nu vor ca sportivii noştri să câştige medalii, însă tinerii noştri trebuie să participe la aceste jocuri şi asemenea lui Arash să ofere noi motive de mândrie Iranului islamic", a continuat Mahmoud Ahmadinejad.

Arash este un erou al mitologiei persane căruia i s-a cerut să tragă cu arcul pentru a stabili frontiera ţării sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Relaţiile între Londra şi Teheran sunt la cel mai jos nivel. Marea Britanie şi-a închis ambasada la Teheran, după ce în noiembrie anul trecut aceasta a fost devastată şi jefuită de un grup de studenţi fundamentalişti furioşi. De asemenea, Marea Britanie a fost una din primele state europene care au adoptat sancţiuni împotriva Băncii Centrale iraniene, din cauza continuării controversatului program nuclear al Iranului.

În februarie 2011, Iranul a protestat pe lângă Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) calificând drept “rasist" logo-ul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra, care în opinia sa conţine cuvântul “zion" (sion în engleză). CIO a respins plângerea Iranului pe care a considerat-o “surprinzătoare".