Negustori la patru ani!

Negustori la patru ani!

Copiii şi-au testat abilităţile de afacerişti la târgul de jucării vechi din Parcul Herăstrău.

A luat o poziţie de drepţi impecabilă. E în pantaloni scurţi, are o şapcă de baseball pe cap şi e tare mândru. Mihai Ivan are patru anişori şi a reuşit prima afacere. "Am vândut un elicopter cu un leu la un bebeluş şi am cumpărat o broscuţă de pluş cu doi lei! Am mai dat o tobă veche care nu-mi plăcea cu cinci lei!", se laudă piciul la primul interviu al vieţii sale sub ochii admirativi ai părinţilor ce se felicită că au scăpat ieftin de infernalul instrument muzical. E unul din cei circa trei sute de prichindei ce s-au îngrămădit ieri să-şi scoată la vânzare sau la schimb jucăriile de care s-au plictisit, pe cele 200 de tarabe puse la dispoziţie de Teatrul Masca şi înşiruite de-o parte şi de alta a aleii de la intrarea dinspre Piaţa Charles de Gaulle a parcului Herăstrău. Evenimentul organizat de teatrul condus de actorul Mihai Mălaimare a ajuns la a XIII-a ediţie.

Mingi, trenuleţe, păpuşi, jocuri de perspicacitate, Alfabetare magnetice, pistoale şi mitraliere de plastic şi te miri ce alte jucării au furat ochii micuţilor afacerişti. Puştii îşi fac reclamă şi prin staţia de amplificare: "La masa L1 sunt patru lei bucata! La taraba B2 avem trenuleţe ieftine! La C5 găsiţi un scrable nou-nouţ şi dinozauri de colecţie! La F 13, dacă cumpăraţi de 15 lei primiţi un ceas cadou!". O puştoaică de 13 ani îşi numără banii: "Mă cheamă Agatha Tabacu şi am vândut de 1.020 de lei. O trotinetă şi nişte pluşuri!". Prichindeii au propriile "cifre de afaceri" Totul e gratuit spune Mihail Băbuş, consilierul lui Mălaimare şi "administrator al Pieţei": "Ei îşi vând sau fac schimb între ei, iar la sfârşit cei ce nu mai vor să-şi ia jucăriile acasă le lasă la noi, iar noi le ducem la grădiniţe sărace din Bărăgan!". Anul trecut, peste 300 de copii au participat la târgul din Herăstrău şi s-a adunat o "cifră de afaceri" de circa 8.000 de lei. Mihai Mălaimare e, însă, optimist: "Criza face ravagii şi printre copii, dar sperăm să batem recordul de anul trecut. Fiecare copil e înscris într-un fel de «Registru al Comerţului». Îi obişnuim cu ideea că orice afacere se face legal şi la vedere. «Inspectori» sunt actorii care trec pe fiecare legitimaţie de «negustor» şi «cifra de afaceri»! Banii sunt ai copiilor, iar jucăriile lăsate vor fi donate. Anul trecut am strâns un camion de saci plini!".

"Scopul e obişnuinţa copiilor cu economia de piaţă! Jucăriile donate ajung la grădiniţe necăjite!" Mihai Mălaimare, organizator

Ne puteți urmări și pe Google News