Rusia a dejucat un complot terorist care viza Jocurile Olimpice de la Sochi. Moscova acuză Georgia de complicitate

Rusia a dejucat un complot terorist care viza Jocurile Olimpice de la Sochi. Moscova acuză Georgia de complicitate

Serviciile de securitate ruse au acuzat ieri Georgia de complicitate cu rebelul islamist Doku Umarov, învinuit că punea la cale atentate teroriste la Jocurile Olimpice de la Sochi, care vor avea loc în 2014, potrivit agenţiei Itar-Tass.

“Liderul filialei unei organizaţii teroriste internaţionale, Doku Umarov, care are strânse legături cu serviciile speciale georgiene, a coordonat livrarea unor materiale pentru acte teroriste", a indicat Comitetul antiterorist rus, acuzând Georgia că a ajutat în februarie la trecerea clandestină a 300 de dispozitive explozive într-o regiune apropiată de Sochi.

Serviciile de securitate au identificat în regiunea separatistă georgiană Abhazia zece ascunzători în care se aflau arme, exploziv, muniţii şi alte instrumente (15 kilograme de trotil, 10.000 de gloanţe, 39 de mine, etc) pentru comiterea atentatelor.

“Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reuşit să afle că teroriştii planificau să transporte acest armament în perioada 2012-2014 la Soci şi să-l folosească pentru comiterea unor atentate teroriste în timpul pregătirilor şi al desfăşurării Jocurilor Olimpice", a precizat Biroul de presă al Comitetului antiterorist rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jocurile Olimpice de la Sochi constituie un eveniment la care ţine în mod special preşedintele rus Vladimir Putin. El şi-a folosit toată influenţa pentru a obţine organizarea Olimpiadei în ţara sa.

Sochi, situat între munţi şi Marea Neagră, se învecinează cu Caucazul rusesc, regiune instabilă din sudul Rusiei, unde atacurile rebelilor islamişti au loc aproape zilnic.