În tabără cu Robin Hood

În tabără cu Robin Hood

Îmbrăcaţi în haine de cavaleri, copiii cu spirit de aventură vor învăţa să mânuiască spada şi să tragă cu arcul. Cei inventivi pot participa la tabere de creaţie, unde învaţă tainele olăritului.

În loc să bată mingea în faţa blocului sau să stea cu ochii lipiţi de calculator, micuţii au opţiunea să-şi petreacă vacanţa de vară în tabere special gândite pentru nevoile şi pasiunile lor. Cu o documentare prealabilă şi puţin noroc, orice părinte poate găsi o tabără pe măsura buzunarului său şi a personalităţii copilului. Învaţă engleza în decor medieval

Shakespeare School organizează o tabără medievală în limba engleză pentru copiii de 9- 12 ani. Cavalerii şi tinerele domniţe vor putea exersa limba engleză într-un decor medieval, în Moeciul de Sus, iar timp de o săptămână vor purta rochii de prinţese şi tunici de cavaleri.

Vor participa la ateliere de mânuire a spadei şi tir cu arcul şi se vor juca de-a Robin Hood. Până şi lecţiile de engleză vor avea tematică medievală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţul participării este de 1.550 de lei.

Copiii energici sunt aşteptaţi la tabăra de tenis de la Snagov. Pe lângă lecţiile de tenis, cei mici vor învăţa să înoate şi să meargă pe bicicletă. Nu vor avea acces la calculator, iar meniul va conţine doar mâncare sănătoasă.

Marian Manolache, directorul general al acestui proiect, dă garanţii că cei mici sunt pe mâini bune.

"Copiii trebuie să înveţe să se descurce pe cont propriu. Este o diferenţă majoră între copiii care vin pentru prima oară şi cei care au mai fost". Fiecare tabără costă în jur de 1.300 de lei şi ţine şapte zile. Iubitorii muntelui au altă opţiune: taberele Ditheo, la Bran şi Hura Humorului, unde cei mici fac drumeţii, tiroliană, escaladă etc. Preţurile sunt cuprinse între 700 şi 1.000 de lei.

900 de lei costă, în medie, o tabără de vară în România. Preţul variază în funcţie de condiţiile de cazare şi de specialiştii care-i asistă pe micuţi

Distracţie în funcţie de hobby

Părinţii sunt sfătuiţi să aleagă taberele în funcţie de interesele copilului. La Horezu, spre exemplu, va avea loc o tabără de creaţie, pentru elevii dornici să înveţe şi în vacanţă.

"Children Tour For Education" le pune la dispoziţie şase zile dedicate artei frumosului, cu ateliere de olărit, precum şi de pictură în ciocolată, toate ţinute în limba engleză sau germană. Copiii vor fi cazaţi la o pensiune completă de patru margarete, de unde vor porni în scurte drumeţii în zona Culoarului Rucăr-Bran. Tabăra este deschisă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani şi costă circa 700 de lei.

Pentru familiile pentru care educaţia religioasă e importantă, există tabere şi cu acest profil. Din iunie până în septembrie, cu puţin sub 600 de lei, copiii între 9 şi 14 ani pot merge o săptămână în tabăra de vară "Floare de Colţ", la Durău, staţiune din judeţul Neamţ, situată la poalele muntelui Ceahlău. Vor avea parte de drumeţii, întreceri sportive, ateliere tematice, dar vor merge şi la slujbe religioase. Prima serie pleacă în tabără în data de 23 iunie.

Când se distrează, n-au vreme să le fie dor de casă