Mitropolia își face școală privată. V-ați înscrie copilul? Vezi ce ofertă au

Mitropolia își face școală privată. V-ați înscrie copilul? Vezi ce ofertă au

Lecții, trei limbi străine și două mese pe zi, aceasta este oferta Mitropoliei Banatului pentru școala primară, care se deschide din toamnă. Taxa e de numai 500 de lei pe lună și sunt 44 de locuri în clasa pregătitoare și clasa I.

Mitropolia Banatului intră pe piața învățământului privat. Aceasta girează deschiderea primei școli ortodoxe din România. Cursurile Școlii „Sfântul Antim Ivireanul” vor începe pe 10 septembrie, la Timișoara, pentru 44 de elevi, jumătate în clasa pregătitoare, restul în clasa I. Pentru fiecare dintre aceștia școala va încasa câte 500 de lei lunar, frații având 25% reducere.

Grosul banilor vine din sponsorizări „Nu este o activitate de profit. Este un proiect al Asociației Pro Logos, cu impicarea Arhiepiscopiei Timișoarei”, spune Ioana Popescu, coordonatoarea proiectului școlar. Taxa nu pare mare dacă luăm în calcul faptul că orele de dimineață sunt completate cu after-school, cursuri de limbi străine și două mese zilnic. Banii sunt suplimentați din sponsorizări, iar elevii vor beneficia de educție ortodoxă, pe lângă lecțiile pe care le-ar urma în orice școală de stat.

Cum decurge o zi de lecții și rugăciuni

Programul e doar puțin diferit. Totul începe la ora 8,30, iar pe parcursul zilei copiii primesc două mese pregătite în bucătăria școlii, de post miercurea și vinerea, dar și în perioadele stabilite conform calendarului bisericesc. Tot dimineața, se citește un sfert de oră din Evanghelie viața apostolului zilei, apoi urmează patru ore de curricula națională. După masa de prânz, jumătate de oră copiii au libertate deplină, apoi intră în programul „after-school”. Timp de o oră pregătesc temele pentru ziua următoare, apoi au cursuri opționale (limba germană, franceză sau engleză) iar între orele 16 și 17 ateliere practice (gătit, traforaj, lucru manual, grădinărit). Se respectă programa școlară și ceva în plus

În oferta școlară sunt incluse sesiuni de consiliere, asistență medicală și servicii de logopedie, pentry cei foarte mici, care nu vorbesc încă perfect. „Programul de studiu respectă întocmai programa şcolară aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, completând-o cu activităţi educative cu specific creştin-ortodox. Şcoala are la bază valorile ortodoxe autentice desprinse din modelul parohial de comuniune (performanţa şcolară, trăirea ortodoxă autentică, familia, munca, tradiţia, implicarea în social)”, susține Ioana Popescu.

Pe lângă activitățile opționale, copiii urmează cursul „Dumnezeu şi natura”. „Acesta este un curs prin care se explică tainele naturii, modul în care ea ne ajută să regăsim o vieţuire normală, sănătoasă, să ne simţim bine şi să ne apropiem de Dumnezeu depărtându-ne de mediul artificial”, a mai explicat Popescu.

Ne puteți urmări și pe Google News