FOCURI DE ARMĂ LA GRANIŢA CU UCRAINA. Contrabandişti prinşi cu 40.000 de pachete de ţigări

FOCURI DE ARMĂ LA GRANIŢA CU UCRAINA. Contrabandişti prinşi cu 40.000 de pachete de ţigări

Şapte focuri de armă au răsunat, azi noapte, la frontiera cu Ucraina. Acestea au fost trase de poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului PF Brodina, judeţul Suceava. Ei au prins în flagrant un grup de contrabandişti care transportau 78 de baxuri pline cu aproape 40.000 de pachete de ţigări din Ucraina şi Republica Moldova.

Captură impresionantă de ţigări la frontiera de nord cu Ucraina.  Poliţiştii de frontieră suceveni au surprins şi reţinut în flagrant două persoane care se deplasau de la linia de frontieră către interior. Indivizii transportau 78 de baxuri ambalate în folie de culoare neagra ce conţineau ţigări de contrabandă, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, la o distanta de 500 metri de frontieră, pe raza localităţii Falcău. Contrabandiştii au fost prinşi în jurul orei 03.0. Poliţiştii de frontieră au observat un grup de persoane care se îndreptau, dinspre linia de frontiera către interiorul ţării cărând mai multe colete voluminoase. Deplasându-se în şir indian la distanţă de câţiva zeci de metri unul de celalalt, bărbaţii au încercat să treacă neobservaţi de poliţiştii de frontieră. Pentru reţinerea lor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare executând şapte focuri de avertisment în plan vertical. La cercetarea terenului au fost descoperite 20 de colete ce conţineau 78 de baxuri cu ţigări pe care cei doi cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţara noastră.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 786.200 de ţigarete (39.310 pachete) de provenienţă ucraineană în valoare de peste 370.000 lei.    Cei doi bărbaţi - identificaţi ulterior ca fiind Toader C., de 26 ani şi Adrian T. de 33 ani, domiciliaţi în localitatea Straja, respectiv Brodina - sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News