Silviu Prigoană: Nu sunt certat cu Cristian Preda. Va fi exclus din PDL. Cum a reacționat eurodeputatul!

Silviu Prigoană: Nu sunt certat cu Cristian Preda. Va fi exclus din PDL. Cum a reacționat eurodeputatul!

Deputatul PDL Silviu Prigoană a spus, în această seară, la Realitatea Tv, că europarlamentarul Cristian Preda ar trebuie exclus din PDL. Totuși, candidatul acestui partid la Primăria Capitalei susține că nu este certat nici cu Preda nici cu Paleologu, doi dintre cei mai aprigi contestatari ai desemnării sale la Capitală.

Update 20:04: Europarlamentarul PDL Cristian Preda îi susţine pe candidaţii PDL la primăriile de sector din Bucureşti. Nu însă şi pe Silviu Prigoană, candidatul anunţat de PDL pentru primăriaCapitalei. Europarlamentarul a reiterat afirmaţia potrivit căreia nu îl poate susţine pe cel care a cerut excluderea sa. "Populismul e agresiv, nu trebuia să aflu asta de la Prigoană. Mă aşteptam să ceară excluderea mea", a reacţionat Preda, la B1 TV. "De 5 ani de zile am spus că voi candida la Primaria Capitalei. De 6 luni de zile, de când au început să iasă sondaje pe tema asta, sunt primul clasat în toate sondajele", şi-a susţinut, astăzi seară, cauza Prigoană. Referindu-se la ceilalţi contestatari ai candidaturii sale, Prigoană a apreciat că Teodor Paleologu şi Theodor Baconschi nu trebuie să plece din partid, întrucât au respectat decizia oficială a PDL de a-l susţine pe el la Primăria Capitalei. "Eu nu sunt certat cu domnul Cristian Preda, dar ar trebui exclus din PDL. Nu am fost certați niciodată (el și deputatul Theodor Paleologu - n.r.)", a declarat, în această seară, la Realitatea TV, Silviu Prigoană. Deputatul PDL și-a justificat și anunțul care a sunat mai mult ca o cerere către decidenții din propriul partid. "Hotărârea privind desemnarea candidatului aparţine preşedintelui PDL Bucureşti, nu lui Cristian Preda. În momentul tranşării situaţiei privind candidatura la Primăria Capitalei, Cristian Preda a avut o poziţie incredibilă faţă de preşedintele PDL, de Elena Udrea, de mine. Nu poţi face aşa ceva și să rămâi în interiorul partidului. Lucrurile vor fi tranşate săptămâna viitoare. Din punctul meu de vedere, Cristian Preda va fi exclus din partid. S-a ajuns mult prea departe să jignești inclusiv şeful partidului, iar partidul să stea pasiv (...) De ani de zile, cineva să arunce cu lături în propriul partid. PDL are demnitate, nu poţi să laşi aşa ceva în partid. Se va întâmpla cu siguranţă. Dacă nu se va întâmpla acest lucru (excluderea lui Preda - n.red.) înseamnă că partidul are o problemă", a spus Prigoană. "Lucrurile (n.r. privind candidatura mea din partea PDL la Capitală) au fost foarte clare de 6 luni. Consider în continuare că, dacă avem ceva de spus, o spunem personal sau în cadru organizat in partid. Dacă o spunem în spațiul public ori suntem în afara partidului cu totul, ori din opoziţie", a mai comentat deputatul atacurile lui Preda la adresa sa. El a susținut că statutul PDL îi permitea să candideze oricum pentru Primăria Generală ca membru PDL indiferent dacă partidul îl sprijinea sau nu. "Eu candidam oricum la Primăria Bucureşti şi rămâneam membru al PDL. Nu îmi interzice nimeni să candidez la Primărie cu susţinerea sau fără susţinerea PDL. Nu eram obligat să îmi dau demisia, probabil dânşii m-ar fi exclus, dar asta este altă discuţie ", a mai comentat Prigoană. Prigoană a ţinut să puncteze că el este cel care se sacrifică pentru binele partidului, nu colegii de partid care l-au tot atacat.

"Eu mă sacrific venind să candidez la Primărie, ca cetăţean al Capitalei nu mai suport ce se întamplă în Bucureşti. Cea mai înaltă functie ierarhică în stat e cea de preşedinte. Apoi urmează senatori, deputaţi şi miniştri. Venind să candidez la Primărie, eu mă descalific cu doua trepte",  a conchis parlamentarul PDL.

Ne puteți urmări și pe Google News