O fetiţă de 10 ani a murit pentru că era prea grăsuţă

O fetiţă de 10 ani a murit pentru că era prea grăsuţă

Shannon Appleton-Gower, în vârstă de 10 ani, din Marea Britanie, a suferit de obezitate morbidă. Din cauza complicaţiilor provocate de kilogramele în plus, fetiţa a fost găsită moartă, în camera ei, de unul dintre părinţi.

Rezultatele autopsiei au arătat că fetiţa de 10 ani a murit din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii, apenee în somn şi hipertensiune pulmonară acute - toate provocate de greutatea excesivă. Fetiţa avea cu 50 de kilograme peste greutatea normală.

Tatăl vitreg al fetiţei, cel care a descoperit-o decedată, a spus că aceasta avea un stil de viaţă activ. "Chiar dacă era mai plinuţă, Shannon era foarte activă, nu era timidă deloc şi avea o fire efervescentă. Făcea sport şi plimbări dese cu bicicleta. Era membră a unui grup de copii, iar cu numai două zile înainte să moară a realizat trei spectacole de pantomimă."

Cazul lui Shannon a fost prezentat, ieri, de publicaţia Daily Mail pentru a atrage atenţia asupra numărului tot mai mare copii obezi din Marea Britanie. Jurnaliştii britanici apreciază că până în anul 2050, aproape două treimi dintre copii vor fi obezi. Iar statisticile recente arată că 7 din 10 copii care au probleme cu greutate vor rămâne obezi şi după ce vor trece de 18 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News