„Provocarea scorţişoarei” sau cum a înnebunit lumea. Milioane de oameni se distrează intrând în agonie. Nu încercaţi acasă!

„Provocarea scorţişoarei” sau cum a înnebunit lumea. Milioane de oameni se distrează intrând în agonie. Nu încercaţi acasă!

Un experiment „viral” a cuprins lumea: încercarea de a înghiţi o lingură de scorţişoară fără să bei apă. Experimentul este extrem de periculos, putând duce la sufocare, dar zeci de mii de tentative au fost postate pe You Tube, unele ajungând la milioane de vizualizări

Încă o nebunie a cuprins lumea: „Provocarea scorţişoarei”. Mii de oameni postează pe You Tube filmuleţe în care înghit o lingură mare cu acest condiment, încercând să-l înguriteze fără să bea apă.

Unul din aceste filmuleţe a adunat peste 10 milioane de vizualizări, dar medicii avertizează că jocul este extrem de periculos, putând duce la sufocare. Valul scorţişoarei i-a luat cu totul pe americani, ajungând să-şi posteze propriile încercări doi jucători de baschet din NBA dar şi guvernatorul statului Illinois, conform dailymail.co.uk.   

Site-ul britanic afirmă că unele persoane care au trecut prin „Provocarea scorţişoarei” au ajuns la spital. Medicii spun că jocul e periculos deoarece glandele salivare din gură nu pot secreta o cantitate suficientă de salivă într-un timp atât de scurt pentru a înlesni absorbţia condimentului prăfos. Astfel, particulele de scorţişoară se aglutinează şi pot obtura esofagul sau pot ajunge în trahee şi căile respiratorii, provocând sufocarea. Alte efecte sunt tusea convulsivă şi voma.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai popular filmuleţ de pe You Tube arată o femeie afro-americană care îşi bagă pe gât un polonic plin cu scorţişoară. Logic, imediat o apucă o tuse puternică, făcând în jurul ei un nor maroniu. Scena are un succes nebun pe You Tube, amuzând 10 milioane de vizitatori. Dar jocul a ajuns atât de popular încât pe portalul de imagini video se găsesc circa 30.000 de filmuleţe având ca temă „Provocarea scorţişoarei”. Jocul e vechi de câteva decenii, dar a devenit acum extrem de popular după ce un participant la reality-show-ul „Big Brother” a făcut acest lucru în direct. Secvenţa a devenit imediat „virală” pe internet.

Însă medicii sunt categorici: Nu încercaţi aşa ceva acasă! Poate fi extrem de periculos. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/Cyk7utV_D2I" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/rBv2OAhGqeM" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/EdM_u5y5m5A" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/mNQEcTGkAgM" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>