Ankara confirmă: Siria a minat granița cu Turcia

Ankara confirmă: Siria a minat granița cu Turcia

Vicepremierul turc Besir Atalay a confirmat că Siria a amplasat mine la graniţa cu Turcia pentru a împiedica trecerea refugiaţilor în ţara vecină.

UPDATE. Turcia se teme că până la 500.000 de sirieni care fug din calea violenţelor cu care se confruntă ţara lor vor alege să se refugieze pe teritoriul turc, a afirmat preşedintele organizaţiei turce Semiluna Roşie, Ahmet Lütfi Akar. ”Administraţia siriană pune mine la frontiera turcă pentru ca refugiaţii să nu poată trece în Turcia”, a declarat oficialul citat de canalul de informaţii NTV, în condițiile în care numărul sirienilor refugiaţi în Turcia se apropie de 15.000.

Amnesty International dezvăluia, marți, pe baza declarațiilor unor martori, că regimul de la Damasc a amplasat mine anti-personal la granița cu Turcia și Libanul, țări în care sirienii încearcă să se refugieze în fața reprimării sângeroase a protestelor declanșate în urmă cu un an.

”Numărul refugiaţilor sirieni a crescut cu 1.000 într-o singură zi şi a ajuns la 14.700”, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ankara, precizând că armata siriană ”intervine militar” de partea siriană împotriva celor care doresc să traverseze graniţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Violenţele care au avut loc de la declanşarea revoltei împotriva regimului Assad s-au soldat cu 7.500 de morţi, potrivit unui raport al Amnesty International şi cu 8.500 de morţi, în majoritate civili, conform estimărilor Observatorului sirian pentru drepturile omului