CE făcea ministrul de finanțe al Germaniei în timp ce se hotăra soarta Greciei

CE făcea ministrul de finanțe al Germaniei în timp ce se hotăra soarta Greciei

Ministrul de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, juca Sudoku pe iPad-ul său în timp ce aştepta să vadă dacă echipa de negociatori eleni i-a convins pe creditori să accepte pierderile.

Schaeuble avea nevoie de această ultimă piesă din puzzle-ul marelui plan al restructurării datoriei Greciei, anunţă Reuters. Fără ajutorul creditorilor privaţi, planul de 130 miliarde de euro pentru salvarea Atenei de la faliment ar fi fost aproape imposibil.

Planul care a urmat, cel mai mare de acest fel din lume, a implicat bonduri greceşti de peste 200 miliarde euro, potrivit unui raport al firmei de avocatură Linklaters. Grecia avea nevoie ca de aer de acest plan, fiind obligată la plata unor datorii de 14,5 miliarde euro până pe 20 martie.

Grecii vor să aducă la bugetul de stat 19 miliarde de euro până în 2015 prin privatizări masive. Potrivit unei oferte publicate miercuri, guvernul ia în calcul atât o vânzare la pachet cât şi o vânzare separată. În prima variantă, Atena va vinde şi diviziile de retail, trading şi furnizare, precum şi compania de transport gaze (DESFA).

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiți și:

CUM face Grecia rost de bani: Începe marea privatizare