Toro Tibor: Tokes, scânteia Revoluției, nu fascist. Fără el, Ponta ar fi fost membru de vază al CC al PCR

Toro Tibor: Tokes, scânteia Revoluției, nu fascist. Fără el, Ponta ar fi fost membru de vază al CC al PCR

Radicalii maghiari din Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA) au sărit ca arşi la auzul epitetului de "aproape fascist" lansat la adresa lor de liderul PSD, Victor Ponta. Reprezentanţii partidului lui Laszlo Tokes i-au cerut acestuia să retracteze ''etichetările''.

Preşedintele interimar al Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA), Toro T. Tibor a apreciat, astăzi, că Victor Ponta probabil nu cunoaşte programul PPMA din moment ce l-a catalogat “extremist" şi “fascist".

''Nu ne surprinde, dar, totuşi, este dezamăgitoare declaraţia domnului preşedinte Ponta', a spus liderul PPMA. El a amintit că Tokes Laszlo a fost “scânteia" Revoluţiei din decembrie 89, iar dacă acel eveniment nu s-ar fi petrecut, ar fi fost posibil ca Victor Ponta să fi fost acum un “membru de bază al Partidului Comunist Român, eventual chiar în Comitetul Central al partidului".

Cu două zile în urmă, preşedintele PSD a declarat că reprezentarea minorităţii maghiare în viitorul Parlament al ţării este foarte importantă, dar doreşte ca UDMR să atingă pragul electoral şi nu PPMA-ul calificat drept “extremist, aproape fascist".

Ne puteți urmări și pe Google News