Predoiu: Condițiile meteo se mențin foarte severe și se vor înrăutăți în perioada care urmează

Predoiu: Condițiile meteo se mențin foarte severe și se vor înrăutăți în perioada care urmează

Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a participat la o videoconferință cu prefecții și cu președinții consiliilor județene, având ca temă măsurile ce trebuie luate pentru combaterea efectelor intemperiilor.

Prim-ministrul interimar a vrut să se asigure că prefecții și autoritățile locale, în cooperare cu autoritățile centrale, vor lua toate măsurile necesare pentru a asista în continuare cetățenii aflați în dificultate.

”În primul rând, condițiile meteo se mențin foarte severe și se vor înrăutăți în perioada care urmează. Se va menține codul portocaliu în județele în care el a fost deja declarat. Vom avea intensificări ale vântului și scăderi de temperaturi”, a declarat Cătălin Predoiu. Acesta a precizat că, în general, situația este sub control. ”Sunt câteva cazuri izolate care reclamă măsuri urgente și de natură extraordinară, în special pentru a asigura asistență medicală unor persoane aflate în dificultate. De asemenea, doresc să vă informez că, în cadrul videoconferinței, președintele Consiliului Județean Vrancea ne-a solicitat declararea stării de alertă în județ. Noi am studiat care este situația, am studiat și prevederile legale. Potrivit acestei stări de alertă, practic se iau toate măsurile necesare pentru a înlătura efectele calamității și, de facto, se acționează ca atare, prin urmare, nu este nevoie de o declarare formală a acestei stări de alertă, cel puțin pentru moment”, a mai adăugat Predoiu. Prim-ministrul interimar a mai explicat că rămâne în permanentă legătură cu autoritățile locale ale județului Vrancea, se va consulta personal, atât cu prefectul cât și cu președintele Consiliului Județean, în perioada următoare, precum și cu miniștrii implicați în combaterea efectelor intemperiilor. Anca Boagiu: „Șapte judeţe sunt închise. Condiţiile meteo se înrăutăţesc în alte trei” Trei sute de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt internaţi în spital în urma misiunilor la care au participat în ultimele zile, a declarat ministrul demisionar al MAI, Traian Igaş, în această seară, după videoconferinţa cu prefecţii. Acesta a declarat că pe teren sunt 3.725 de poliţişti, jandarmi şi pompieri care intervin cu 1.283 de autospeciale şi autoturisme. Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării sunt până miercuri dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol. Potrivit ministrului Transporturilor interimar, Anca Boagiu, șapte judeţe sunt închise, iar condiţiile meteo se înrăutăţesc în alte trei, respectiv în Ilfov, Giurgiu şi Teleorman. Aceasta a adăugat că i-au fost semnalate probleme cu aprovizionarea cu pâine şi lapte în Ialomiţa şi Călăraşi, dar că acestea sunt în curs de remediere. ”7% din trenuri au fost anulate, iar zece au întârzieri semnificative. În privinţa transportului naval, acesta s-au stabilizat pe Dunăre. Totuți, porturile Midia şi Mangalia sunt în continuare închise. Traficul naval este restricţionat în Portul Constanţa, doar navele maritime au acces”, a explicat Boagiu. A2 Bucureşsti - Feteşti şi 42 de drumuri naţionale sunt închise, luni seară, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, potrivit CNADNR. 122 de trenuri sunt anulate, linia Urziceni - Slobozia este închisă, iar între Buzău - Iaşi şi, respectiv Lehliu- Cernavodă Pod circulaţia este restricţionată. Citiți și:

Ne puteți urmări și pe Google News