Speranțele României și Bulgariei privind aderarea la Schengen, temperate de raportul CE din februarie

Speranțele României și Bulgariei privind aderarea la Schengen, temperate de raportul CE din februarie

Raportul Comisiei Europene pe justiție, privind progresele României și Bulgariei, care urmează să fie publicat la începutul lunii februarie, va fi unul negativ, susțin surse diplomatice din capitala Danemarcei, Copenhaga.

Acest lucru va bloca procesul de aderare a celor două state la spațiul Schengen, după ce Olanda și Finlanda s-au opus, cerând progrese efective în lupta împotriva corupţiei şi dovada că România și Bulgaria pot asigura controlul la frontierele externe ale UE, relatează site-ul Novinite.

Agențiile de presă, care citează surse din interiorul președinției daneze a UE, susțin că sunt puține șanse ca speranțele României și Bulgariei în privința unui final pozitiv în ceea ce privește aderarea să se concretizeze.

Comisia Europeană va publica în februarie un raport despre progresele înregistrate de cele două ţări. Conform surselor europene, raportul va fi nefavorabil Bulgariei, situaţie care ar afecta şansele celor două state de a adera la Schengen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Problema aderării la Schengen nu a fost abordată la nivel oficial în timpul reuniunii informale a miniştrilor de Interne din statele UE, desfăşurată la Copenhaga, dar chestiunile legate de raport au fost dezvăluite cu această ocazie.