Coreea de Nord: Cine vorbește la mobil e considerat „criminal de război”

Coreea de Nord: Cine vorbește la mobil e considerat „criminal de război”

Regimul de la Phenian a avertizat că toți nord-coreenii care vor fi prinși că încearcă să fugă în China sau care folosesc telefoanele mobile în perioada celor 100 de zile de doliu ținut pentru Kim Jong-il vor fi numiți ”criminali de război” și vor primi pedepse pe măsură.

Cele mai recente informații care vin din nordul comunist arată că nord-coreenii suferă în continuare de foame și că crește de la o zi la alta numărul celor care încearcă să treacă granița în China. Mulți dintre nord-coreenii care reușesc să ajungă în China încearcă apoi să treacă în Coreea de Sud, unde se estimează că în prezent se află 23.000 de defectori, relatează ”The Telegraph”.

Regimul comunist de la Phenian, în fruntea căruia se află acum Kim Jong-un, fiul lui Kom Jong-il, decedat la 17 decembrie, în urma unui atac de cord, lansează amenințări tot mai dure la adresa celor care au de gând să fugă dn țară.

Toți cei prinși în timp ce încearcă scape de sărăcie și de regimul opresiv din nord, precum și cei arestați de autoritățișe din China, de unde sunt retrimiși în Coreea de Nord, ajung în lagăre de muncă. Asociațiile pentru drepturile omului susțin că mulți dintre aceștia urmează să fie executați.

Ne puteți urmări și pe Google News