ATENŢIE ŞOFERI! Drumuri naţionale acoperite cu zăpadă

ATENŢIE ŞOFERI! Drumuri naţionale acoperite cu zăpadă

Pe numeroase artere rutiere din judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Mureş, Covasna şi Harghita, carosabilul este parţial umed sau acoperit cu zapadă.

Centrul INFOTRAFIC din Poliţia Română informează că pe drumurile naţionale din cele nouă judeţe s-a aşternut zăpada, poleiul sau umezeala cauzată de lapoviţă.  În ciuda acestui fapt, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe principalele drumuri naţionale şi cele trei autostrăzi. Deşi carosabilul este parţial umed sau acoperit cu zapadă pe numeroase artere rutiere din judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Mureş, Covasna şi Harghita, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze considerabil sau să blocheze traficul rutier.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto ca în timpul deplasărilor pe drumurile publice să folosescă luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, să circule cu viteză redusă, în limitele prevăzute de lege, adaptată permanent stării carosabilului şi condiţiilor de trafic şi să efectueze fiecare manevră doar după o atentă asigurare.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să aibă grijă la traversare sau, mai exact, cum se exprimă Poliţia Rutieră: "o conduită preventivă înaintea efectuării oricărei traversări, evitarea implicării în evenimente rutiere care să le afecteze integritatea fizică sau, mai grav, care să ducă la pierderea vieţii, depinde de modul în care se face asigurarea înaintea traversării şi de locul prin care se efectuează manevra (doar locurile marcate, la culoarea verde a semaforului)".

Ne puteți urmări și pe Google News