INTERCEPTĂRI DNA. Directorul -nabab din Primărie, aroganțe în fața soției după primea șpăgile uriașe: "Trei ani de puşcărie, cinci, opt, nouă, cincişpe şi tot scap! Și?”

INTERCEPTĂRI DNA. Directorul -nabab din Primărie, aroganțe în fața soției după primea șpăgile uriașe:  "Trei ani de puşcărie, cinci, opt, nouă, cincişpe şi tot scap! Și?”

Fostul director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Bucureşti, Mădălin Dumitru, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru mai multe fapte de corupție. Mai multe discuții cu soția sa au ajuns probe relevante în anchetă.

Dumitru a fost trimis în judecată săptămâna trecută pentru mai multe fapte de corupție

  • luare de mită, 
  •  trafic de influenţă (6 infracțiuni), 
  • efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, 
  • participaţie improprie la delapidare, în formă continuată, 
  • abuz în serviciu, 
  • instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 
  • instigare la infracțiunea de spălare de bani. 
  • fals în declaraţii (3 acte materiale),.

Pe scurt, era vorba de primirea unor foloase necuvenite de reprezentnați ai unor firme care aveau contracte cu Primăria Constanța și pentru că a administrat, deși legea îi interzicea acest lucru, prin intermediari, societățile SC Precon SRL și SC Magistral SRL.

Evenimentul zilei a mai scris de cazul lui Mădălin Dumitru în articolul Cum l-a băgat FUDULIA la închisoare pe un director din Primăria Capitalei. Soţia i-a reproşat achiziţiile de FIRMĂ: „Dacă ai sărit ca boul din Loius Vouiton..." / INTERCEPTĂRI

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzațiile DNA

Potrivit DNA , ca urmare a exercitării acestor activități incompatibile cu funcția exercitată, Dumitru Mădălin Ionică a obținut foloase materiale necuvenite care constau în: suma de 48.000 lei ridicată din casieria SC Precon SRL de către administrator, la solicitarea sa și depusă de acesta într-un cont indicat; costurile suportate de SC Precon SRL pentru angajarea unui șofer personal, respectiv retribuția acestuia; costurile suportate de SC Precon SRL pentru asigurarea folosinței mai multor autoturisme (rate de leasing, asigurări, taxe, cheltuieli de întreținere) – autoturismul marca Chrysler Grand Voyager; autoturism marca Audi A5; autoturismul marca Audi Q7, costurile aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el și fiul său. S-a stabilit, de asemenea, că au fost obținute foloase și pentru alte persoane, reprezentând salarii aferente perioadei 20.10.2010 – 16.05.2013 (213.900 lei) și costurile aferente asigurării folosinței mai multor autoturisme.

  • Procurorii DNA atrag atenția asupra unor convorbiri din datele de 08 aprilie 2012, ora 23:50:49, 19 aprilie 2012, ora 23:19:20, dintre dintre cei doi soți, convorbiri care “constitue o adevărată recunoaştere a activităţi infracţionale de către inculpat”. Reproșurile vizau modul în care familia administra cele două firme, Precon și Magistral și cu au fost cheltuiți banii făcuți ilegal de director.

Dumitru Mădălin: Deci m-a deranjat că pe măsură ce am început să îmi permit diverse lucruri, tu de fiecare dată ai fost pe contra și de fiecare dată când am vrut, ţi-am zis de la prima maşină pe care mi-am luat-o până la a nenumărata la care tu n-ai avut absolut niciun aport, ba din contră, nu stăteam decât să nu am nicio treabă cu tine de dragul de a ajunge să mi le iau, să mi le permit, să mi le...

Dumitru Cristina: Dacă eşti sincer cu tine o să vezi că... De fapt, hai să vedem, să le luăm pe rând, Mădă, dacă zici așa. Am zis eu ceva de Polo vreodată? Nu. Am zis eu ceva de Passat vreodată? Nu. Am iubit Touareg-ul? Da. Am... Nu mi-a plăcut Mitsubishi. Ți-am spus că nu-mi place ca maşină. După aceea, după ce l-ai luat, am zis, ce am zis? Ce ți-am zis când l-ai luat? Ţi-am zis că eşti nebun, poate. Nu? Zâmbindu-ţi: „Ești nebun, da? Ai făcut-o și pe asta”. În sensul ăsta, da? Să trecem peste Mitsubishi. Ce a urmat? Am zis ceva când ai luat ML-ul? Nu. Am zis ceva când ai luat E-ul? Nu. Lucrurile, aşa, în general, știi, spuse... Am zis: „Da, sunt împotriva unui yaht!”, pentru că te-ai plimbat de trei ori cu barca. Şi nu e absolut nimic absurd în asta, Mădă. Nu poţi să-mi reproşezi că încercam să te aduc cu picioarele pe pământ.

Dumitru Mădălin: Când ţi-am zis ţie că iau ML-ul?

Dumitru Cristina: Nu mi-ai zis că îl iei, mi-ai făcut surpriză pentru că mi-ai zis că e a mea.

Dumitru Mădălin: Când ţi-am zis că-mi iau Mitsubishi?

Dumitru Cristina:  Au fost discuţii despre ăsta.

Dumitru Mădălin: Așa, și?

Dumitru Cristina: Şi ţi-am zis că e o maşină care nu îmi place.

Dumitru Mădălin: Când ţi-am zis despre E?

Dumitru Cristina: Despre?

Dumitru Mădălin: E.

Dumitru Cristina: Înainte.

Dumitru Mădălin: Când ţi-am zis despre barcă?

Dumitru Cristina: Au fost discuţii între noi. Au fost discuţii de genul:„O să-mi iau. O să ne plimbăm. O să nu știu ce, o să nu știu ce.” Am zis vreodată „nu”? N-am zis „nu”.

Dumitru Mădălin: Când, pe fondul la toate astea, nu mai zic şi de Precon. Pe fondul la toate astea, ce-ai făcut tu după ce...

Dumitru Cristina: N-am zis de Precon. Am zis, n-am zis decât că o se te cerţi cu naşu. Şi unde s-a ajuns? Aici.

Dumitru Mădălin: Așa, și?

Dumitru Cristina: Și ce ți-am spus?

Dumitru Mădălin: Poftim?

Dumitru Cristina: Asta ţi-am spus că o se întâmple şi asta s-a întâmplat.

Dumitru Mădălin: Mă rog, că sunt nebun, că nu-ți vine să crezi, că nu știu ce, că nu știu ce. Dar mă rog. Deci acum, aproape că...Chiar și la nivel de idee, bag seama că nu te bagi să ți le însușești, dar mă rog.

Dumitru Cristina: Nu. Vreau să-ţi spun că nu eşti sincer cu mine când spui treburile astea şi cred că nici cu tine.Vreau să-ți spun că...

Dumitru Mădălin: Deci tu nu judeci că astea, niciuna n-au fost parte din ideile tale. Absolut nici una.

(…)

Dumitru Mădălin: Trecem peste. Ce-ai făcut tu cu toate casele pe care le-am luat? Nimic. De ce?

Dumitru Cristina: Ce să fac cu ele, Mădă? Sunt închiriate.

Dumitru Mădălin: Absolut nimic nu ai făcut. Poftim?

Dumitru Cristina: Ce să fac în plus faţă de închiriere?

Dumitru Mădălin: Care închiriere, că și tot ce s-a închiriat, le-am închiriat eu. Eu le-am luat, eu le-am făcut, eu le-am închiriat.

Dumitru Cristina: Hai să vedem.

Dumitru Mădălin: Şi alea de care te-ai ocupat, s-a ales praful de ele.

Dumitru Cristina: Hai să luăm şi astea pe rând. Casa din Pipera a fost o singură dată închiriată, într-adevăr, de tine.

Dumitru Mădălin: Nu. De mine făcută, de mine gândită. Luăm în Pipera, de mine gândită.

DUMITRU CRISTINA: Da, da. Şi n-am zis niciodată eu...

Dumitru Mădălin:Păi nu. Şi care a fost aportul la toată combinaţia asta sau la toată viața noastră pe progresul, care a fost aportul tău? Că aici a ajuns să extrapoleze.

Dumitru Cristina: Auzi, dar dacă m-ai fi ţinut acasă, cum zici tu că ai fi vrut, ce aport aş fi avut?

Dumitru Mădălin: Trebuie să te ocupi de ele şi să înţelegi că spre deosebire de nu știu ce cucoană, care bărba-su are trei camioane și puii mei și ce rahat face și nu muncește și spre deosebire de alții, care sunt fabuloși și extraordinari, spre deosebire de toți rahații pe care mi i-ai adus de un milion de ori aminte, eu eram un bou. Acum stai şi le numeri pe toate de nu îţi ajung degetele de la o mână. Și? Și îmi spui că era fabulos între noi. Era …..!

Dumitru Cristina: Ba era fabulos între noi și...

...

Dumitru Mădălin:Păi nu, aș putea continua, că pe fondul la chestia asta, am sărit ca boul din magazinul Loius Vouiton, că nu-mi iau ea nu ştiu rahat de nu ştiu ce. Am sărit ca boul din nu ştiu ce hotel din Ungaria, să sar în ştiu care alt hotel.

Dumitru Cristina: Dacă ai sărit ca boul din Loius Vouiton, primele discuţii pe care le-ai avut tu la primărie şi pe care le-ai uitat în ultima vreme, la ce se refereau? Să nu veniţi cu mărci. Da? Să nu vă afişaţi, da? Ce ţi-am zis eu? Că te duci să te dai în spectacol şi să te întrebe lumea: „De ce?”, cum l-au întrebat pe nu ştiu cine de ceasul pe care îl poartă îl emisiune.

Dumitru Mădălin: Și la cât de deșteaptă erai, puteai să-mi spui: „Bine mă, bine că ți-ai făcut fetish-ul ăsta, dar părerea mea e să nu te duci cu ea la muncă”.

Dumitru Cristina: La cât de deșteaptă eram eu, tu trebuia neapărat să găsești o chestie împotrivă, știi? Că tu ești, că te-am...”.

 

Dumitru Mădălin: Ei... M-am gândit la avocatul ăla, marele, șmecherul …., care vrea să-i facă rău ăluia, cu care tu ai vorbit cine știe ce rahaturi ai discutat. M-am gândit la alții și alții, la enigmele tale de care mi se rupe-n paișpe și care la un moment dat m-au înrăit și-am zis: „Ce puii mei mă, mânca-ți-aș?! Parcă, dă-mă, lasă-mă naiba!”. Că-mi iau Precon-ul şi Magistral-ul şi murim de foame toţi. O să mai vezi tu ….., n-o să mai înţelegi nici tu, nici copii, nimic din toată viaţa. Ce o să fac? Trei ani de puşcărie, cinci, opt, nouă, cincişpe şi tot scap. Și?

Dumitru Cristina: Alo? Alo?

Dumitru Mădălin: E, alo!

Dumitru Cristina: Tu ai înnebunit de tot, mă!

Dumitru Mădălin: Poftim?

Dumitru Cristina: Tu eşti nebun la ora asta!

Dumitru Mădălin: Normal că sunt nebun. Dacă asta sunt! Ce, tu te crezi îngerul de pe dric! Exact ăla a avut o super expresie! Tu te crezi îngerul de pe dric!

...

Dumitru Mădălin: Asta este. Ce să-mi faci tu mai mult?!

Dumitru Cristina: Cine a vorbit despre puşcărie? Vorbeam despre doi oameni, mă!

Dumitru Mădălin: Ce să-mi faci mai mult decât atât?! Da, şi o să-mi iei Precon-ul! Ia-l!

Dumitru Cristina:: Ce să iau?

Dumitru Mădălin: Ia Precon-ul! Şi dacă o-i putea să putrezesc în puşcărie, tot nu mă deranjează. Ia-l, ia-l! Ia-ţi avocaţi şi ia Precon-ul. Dar nu o să fie nici puşcăria o teamă prea mare pentru mine, îţi jur! Îți jur!

Dumitru Cristina: Tu nu eşti sănătos la cap?!

Dumitru Mădălin: Poate nu! Hai să ne luptăm! Îţi jur, îţi jur!

Dumitru Cristina: Tu ai venit drogat, ai ceva la bibilică, nu eşti sănătos?

Dumitru Mădălin: Nu, nu.

Dumitru Cristina: Ai venit să te cerţi, ce ai?

Dumitru Mădălin: Nu, n-am venit deloc să mă cert.

Dumitru Cristina: Atunci ce ai de urli cu Precon-ul? Eu vorbeam de doi oameni, care după 17 ani ajung să spună că ce? Că toate promisiunile şi angajamentele pe care şi le-au făcut, ce mai înseamnă? Un rahat!

Dumitru Mădălin: Bine. Au fost. Şi? Și ce vrei să facem acum?

Dumitru Cristina:  Este vorba despre nişte oameni şi o viaţă.

Dumitru Mădălin: Da.

Dumitru Cristina: Ce vrei să spui tu?

Dumitru Mădălin: Hai să mergem în continuare aș acum a fost. Eu nu mă agit decât să îți aiu tot!”.

Sechestru pe toate bunurile

'Pentru a disimula proveniența și beneficiarul banilor, inculpatul Dumitru Mădălin Ionică a determinat două persoane să întocmească documente prin care să creeze un circuit fictiv al banilor', susțin procurorii  DNA. În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Dumitru Mădălin Ionică.

  • Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.