SPANIA. Un bărbat a intrat cu MAȘINA în sediul PARTIDULUI de guvernământ

SPANIA. Un bărbat a intrat cu MAȘINA în sediul PARTIDULUI de guvernământ

Un om de afaceri spaniol a intrat cu mașină, în care avea butelii cu gaz, în clădirea ce adăpostește sediul Partidului Popular din Madrid, a anunțat poliția citată de BBC News.

Vehiculul nu a explodat și nimeni nu a fost rănit, dar atacul a produs o alertă majoră de securitate.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a dat vina pe premierul Mariano Rajoy pentru problemele sale. Străzile din centrul Madridului au fost împânzite și blocate de polițiștii care au cercetat mașina de explozibili. Șoferul a fost arestat și un robot a fost folosit pentru examinarea Citroenului Xantia, precizează sursa citată.

Președintele filialei din Madrid a PP, Esperanza Aguirre, a declarat pentru mass-media spaniolă că mașina a fost condusă în interiorul seidului de pe strada genova „cu o viteză incredibilă” și aproape a lovit o femeie de serviciu dinăuntru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe informații pun sub semnul îndoielii că autorul ar fi fost om de afaceri. Locuitorii din satul săi natal, Teruel, din nord-estul Spaniei, au declarat că omul suferea de afecțiuni psihiatrice și că era șomer de ceva vreme.

Spania are 5,4 milioane de șomeri, o rată de 24%, și aproape jumătate dintre aceștia nu au loc de muncă de mai bine de doi ani. Rajoy a semnat un acord, săptămâna aceasta, pentru extinderea pe alocațiilor pentru șomaj pe termen lung, care până acum se acordau doar timp de doi ani. Acum, șomerii cu familii pot primi 426 de euro pe lună, timp de o jumătate de an, după ce ajutorul de șomaj se înheie.

Recesiunea din Spania s-a terminat în 2013, iar anul acesta este așteptată o creștere economică de 1,3%. Mariano Rajoy a recunoscut că nu toată lumea și-a revenit după recesiune, sau cel puțin nu toată lumea la fel.