ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Stați liniștiți! Putea fi pe primul loc Dan Diaconescu și nu Victor Ponta!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Stați liniștiți! Putea fi pe primul loc Dan Diaconescu și nu Victor Ponta!

În campania pentru turul al doilea, Intelectualii lui Băsescu, deveniți Intelectualii Monicăi Macovei ua prezentat-o pe candidata independentă ca întruchipînd: Cinstea, Incoruptibilitatea, Refuzul oricărui compromis, Lupta împotriva Corupţiei, ba chiar şi Arestările preventive, meşterite de DNA, şi condamnările din partea Justiţiei.

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să recunosc.

Deși exagerate- cum se întîmplă însă cu orice Cult al Personalității- unele trăsături ale candidatului sunt reale.

Urmare a acestei imagini Monica Macovei a obţinut 4,44 %.

Nu vom înfige cuţitul în rană spunînd că Elena Udrea, cea prezentată de toţi lăutarii Monicăi Macovei drept corupţia întruchipată, a obţinut 5, 20%.

Voi arăta însă că Dan Diaconescu a obţinut 4,03 %.

Teodor Meleșcanu, un alt candidat care nu poate fi bănuit nici în vis de Corupție, a obținut 1,09%.

Cine e Dan Diaconescu?

1. Un ins condamnat pe 18 octombrie 2013 pentru şantaj la trei ani închisoare cu executare de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. Amînat un an de zile (Justiţia română e independentă, nu-i aşa?), Procesul la Curtea de Apel Bucureşti s-a ţinut pe octombrie 2014. A fost amînat pe 28 noiembrie 2014, pentru ca Victor Ponta să aibă pe cine să se bazeze în turul al doilea. Chiar dacă n-a primit sentinţă definitivă Dan Diaconescu e prin actul de acuzare şi prin sentinţa Judecătoriei un escroc cu patalama la mînă. Escrocul a luat aproape cît Zeiţa Justiţiei.

2. Monica Macovei a avut drept Program politic apărarea Statului de drept. Un mai european program decît acesta nici că se putea. Ca să nu mai spun că înflorirea statului de drept e un obiectiv realist, dată fiind integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană.

Programul lui Dan Diaconescu, expus în 69 de puncte, lasă impresia unei întocmiri la WC-ul României tv, într-o pauză publicitară a emisiunii atît de lungi a lui Dan Diaconescu încît nu numai invitaţii, dar şi moderatorul riscă să se scape pe ei. Printre altele, Programul cuprinde acordarea a 200.000 de euro oricui vrea să deschidă o afacere, Referendum pentru legalizarea prostituţiei, Înfiinţarea companiei Averea Poporului şi, la loc de frunte, Revenirea OTV pe firmele de cablu.

Desigur, cum scria undeva Arghezi, campania electorală e un soi de Vino să mă păcăleşti! Istoria României democrate dă peste margini de promisiuni electorale exagerate, promisiuni care au fost, totuşi, luate în seamă de alegători. În cazul aşa-zisului Program al lui Dan Diaconescu, o simplă privire aruncată aspra celor 69 de puncte spune că Documentul a fost redactat după principiul

Ce gogomănie mai punem ca să se facă 69 la număr?

Nici măcar un alegător atins de Ebola în Nigeria n-ar da crezare celor 69 de făgăduieli. Citindu-le, respectivul ar muri de rîs înainte de a muri de Ebola.

Ei bine, cele 69 de deraieri ale lui Dan Diaconescu i-au adus 4,03% voturi. Teodor Meleşcanu a avut drept program întărirea Parteneriatului cu SUA. A obţinut 1,09% din voturi.

Monica Macovei e printre cei mai respectaţi europarlamentari, nu numai dintre europarlamentarii români. A fost ministrul Justiţiei, post în care a realizat, sub îndrumarea lui Traian Băsescu, o spectaculoasă reformă a Justiţiei. Neîndoielnic, în toată lumea electoratul ţine cont şi de personalitatea celui care cere votul în numele unui program.

Dan Diconescu nu e şi n-a fost nimic. Un patron tv de faţadă, paravan pentru tot felul de bandiţi care n-au vrut să iasă în faţă. Moderatorul unor emisiuni despre Fantoma din Medgidia. Eroul unor emisiuni în care a fost luat de turul pantalonilor şi vîrît într-un tomberon. Băiat simpatic de altfel, dar un băiat pe care nu-l ia în serios nici nevastă-sa. Cu toate acestea, Dan Diaconescu a obţinut 4,03% din voturi. Teodor Meleşcanu a fost ministru de Externe, Ministrul Apărării, şeful SIE. Fie şi una dintre aceste funcții  îl prezenta ca un bun preşedinte. A obţinut doar 1,09% din voturi.

Să ne lămurim.

În primul tur, românii au fost chemaţi la urne ca să voteze preşedintele României.

Nu preşedintele unui bloc,  nu o starletă tv, nu un parlamentar, nu un primar, ci PREŞEDINTELE ROMÂNIEI. Înainte de a pune ştampila pe un nume, orice nigerian, orice caraibean, orice zimbabwean şi-ar fi imaginat o clipă ţara sa condusă de unul dintre numele de pe listă.

Ei bine, 4,03% dintre românii care au fost la vot şi-au imaginat România condusă de Dan Diaconescu.

Români ca şi cei care l-au votat pe Klaus Iohannis, ca şi cei care l-au votat pe Teodor Meleşcanu, ca şi cei care au votat-o pe Monica Macovei!

Şi cînd te gîndeşti că intelectualii de pe facebook se întreabă cum de are Victor Ponta mai mult cu 10% decît Klaus Iohannis!