Ultima fiţă în familia Regală. Nu o să-ţi vină să crezi ce loc de muncă a pus la dispoziţie regina mamă

Ultima fiţă în familia Regală. Nu o să-ţi vină să crezi ce loc de muncă a pus la dispoziţie regina mamă

Cine are curiozitatea să consulte site-ul oficial al palatului Buckingham găseşte o ofertă de muncă cel puţin ciudată: candidatul - femeie sau bărbat - care va face curat la reşedinţa scoţiană a reginei Elisabeta a II-a va trebui, printre altele, să dezlipească guma de mestecat lăsată de musafiri mai puţin civilizaţi pe unde apucă

Persoana angajată va primi un salariu de 15.912 lire sterline pe an (20.428 euro) pentru 20 de ore lucrate pe săptămână, relatează miercuri AFP.

Palatul Holyrood, aflat la Edinburgh, este reşedinţa oficială a reginei în zona nordică a Marii Britanii, dar şi prima atracţie turistică din Scoţia, având anual circa 250.000 de vizitatori.

'Nu v-aţi aştepta ca oamenii să mestece gumă în timpul vizitei şi cu atât mai puţin să o lipească pe obiectele preţioase sau pe jos', a declarat în The Sun o sursă regală sub acoperirea anonimatului. Un purtător de cuvânt al palatului Buckingham a ţinut însă să micşoreze amploarea fenomenului spunând că numai 'o mică minoritate de oameni' are un astfel de comportament.

Ne puteți urmări și pe Google News

'Făcându-vă treaba cu demnitate şi fiind foarte atent la detalii, veţi asigura un serviciu ireproşabil în toate situaţiile', se spune în anunţul de pe site. 'Scoaterea gumei de mestecat din apartamentele regale istorice' se numără printre cele 14 'obligaţii principale' ale persoanei care va lucra în cadrul unei echipe. Celelalte constau în curăţarea apartamentelor şi a toaletelor, precum şi a scărilor (o dată pe săptămână), lustruirea vazelor, a argintăriei şi a mobilei, aranjarea paturilor şi acoperirea cu o husă de protecţie a mobilei când palatul este închis.

Candidaţilor li se cere şi 'flexibilitate în privinţa programului' cu ocazia şederilor reginei sau a membrilor familei regale la palat sau în cazul unor recepţii oficiale.