Cum ar putea CORALII crescuţi în FERME să revoluţioneze chirurgia oaselor | VIDEO

Cum ar putea CORALII crescuţi în FERME să revoluţioneze chirurgia oaselor | VIDEO

Departe de mare, deşertul israelian Negev, coralii crescuţi în laborator încep să prindă formă. Aceast tip fermă de corali ar putea revoluţiona chirurgia oaselor.

În laboratorul OkCoral, acvariile de peşti sun puse unil lângă cealălalt, se află preţioasă substanţă. Oamenii de ştiinţă speră că toţi coralii care cresc în aceatsa "fermă" neobişnuită să poată fi folosiţi, într-o bună zi, la operaţii. De la implanturile dentare, până la intervenţiile chirurghicale complexe la coloană, relatează CNN.

Potrivit experţiilor medicali de la CoreBone, companie care a investit în cercetarea coralilior crescuţi în fermă ca susbsitut pentru masa osoasă, spre deosebire de oasele animale şi umane, coralii chiar nu sunt respinşi de corp. În plus, pentru sunt crescuţi în laboratoare medicale, coralii sunt imuni la viruşii din oceane.

Cu o investiţie de 2,5 milioane de dolari şi ambiţia vizionară de a intră în industria de miliarde de dolari a protezelor osoase, cercetătorul Assaf Shaham a înfiinţat laboratorul din deşert în urmă cu şase ani. Înainte de a-şi vedea visul cu ochii, el are nevoie de aprobarea forurilor medicale americane şi europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

El speră ca acest lucru să se întâmple în 2015: "În cei şase ani de când cresc coralii, nu am părăsit această încăpere mai mult de 12 ore, nici măcar o dată!".

Ecosistemul în care trăiesc coralii este foarte delicat şi vietăţile marine au nevoie de o grijă constantă, să fie asigurate un anumit nivel de salinitate şi temperatură a apei. Dacă aceşti paramentri nu sunt respectaţi, coralii crescutţi cu atâta trudă ar putea muri. 

Peştii care sunt plasaţi în acvarii sunt nişte "muncitori", vitaşi pentru astfel de recifuri artificiale. După ce mănâncă algele care cresc pe corali, reziduurile pe care peştii le elimină hrănesc coralii.

Ambiţiosul experiment iniţiat de Assaf Shaham pare unul de succes, comentează jurnaliştii CNN, deoarece coralii sin "ferma sa" par să crească de zece ori mai repede decât în mod obişnuit.

Un arbore de corali în miniatură se vinde cu aproximativ 250 de dolari, iar pentru a fi crescut se investesc între 5 şi 10 dolari.