Iohannis face curățenie în unele organizații PNL

Iohannis face curățenie în unele organizații PNL

Liberalii s-au reunit, ieri, în ședința conducerii partidului pentru a schimba din funcție o serie de lideri locali, în ciuda faptului că președintele PNL , Klaus Iohannis, a afirmat că nu are de gând să opereze schimbări în structurile locale de conducere înainte de prezidențiale.

Cel mai mare scandal a fost provocat de liberalii din Dâmbovița, în condițiile în care Mihai Volintiru, liderul PNL al organizației județene a fost schimbat din funcție, acesta fiind acuzat că ar face jocurile grupării lui Tăriceanu. O parte dintre susținătorii săi au venit la ședința Biroului Politic Național al PNL pentru a discuta cu Klaus Iohannis. Susținătorii nu au fost primiți însă la ședința conducerii partidului, întrucât, statutar, nu fac parte din conducerea partidului.

În cele din urmă, liberalii au decis ca vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, să fie desemnat lider interimar al organizației PNL Dâmbovița.

La rândul său, Lucia Varga a fost numită în funcția de lider interimar al PNL Satu Mare, după ce organizația a migrat în masă spre PSD, odată cu Ovidiu Silaghi, care apoi s-a înscris în formațiunea lui Tăriceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Neamț, după demisia lui Dorinel Ursărescu, căruia i s-au imputat rezultatele foarte slabe obținute de organizație, interimar a fost numit deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, care a obținut în colegiul său rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare. Recent, peste 60 de membri ai biroului politic judeţean au semnat o solicitare de demitere a lui Ursărescu, ca urmare a rezultatelor slabe de la europarlamentare.