EDITORIALUL EVZ. Disperarea îl face tot mai agresiv pe Dan Voiculescu

EDITORIALUL EVZ. Disperarea îl face tot mai agresiv pe Dan Voiculescu

Dan Voiculescu este tot mai agresiv pe măsură ce se apropie momentul sentinței finale din Dosarul ICA și vede că devin inutile toate tertipurile cu care a reușit, ani de zile, să scape basma curată.

 Faptul că nu mai poate controla situația îi provoacă o mare nervozitate. A lăudat judecătorii din noul complet și apoi i-a contestat vehement pe toate căile, când a văzut că magistrații nu mai acceptă tergiversări ale procesului. Când i s-au respins cererile de recuzare, a început să atace instituția cu totul. A cerut mutarea procesului de la Curtea de Apel și a dat în judecată instanța. Când a fost luat la întrebări pe tema aceasta, a negat senin că ar avea vreo legătură cu procesul.

Și-a pus vedetele să se transforme în avocați care pledează în fiecare seară, tot mai isteric, argumente cusute cu ață albă foarte groasă, în veritabile spectacole TV care au de multe ori proporții ridicole. Direcția Națională Anticorupție este, pentru Felix TV, o instuție „băsistă”, atunci când în discuție e Dosarul ICA. Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este inamicul principal al Felix TV din pricina acestui dosar. Aceeași instituție devine însă, brusc, una de mare încredere în dosarul lui Mircea Băsescu, mediatizat excesiv și deformat. Desigur, pentru vuvuzelele lui Felix acțiunile din această investigație judiciară nu au nicio legătură cu persoana care conduce DNA, aceeași Laura Codruța Kovesi. Este însă necesară deformarea faptelor pentru a putea duce discuția, oricum, către direcția pe care o cere Felix: Traian Băsescu este cel care controlează sistemul.

În paralel, Felix a decis să deschidă un nou front judiciar împotriva ziariștilor care au îndrăznit să-i investigheze afacerile și să-l prezinte publicului așa cum el nu dorește să fie cunoscut. Mai mulți ziariști s-au trezit dați în judecată săptămâna trecută. Sunt colegi care, de-a lungul timpului, au fost de nenumărate ori țintele unor campanii de denigrare agresive provenite din trustul de presă al Varanului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Uitând tot ce au făcut babuinii TV pe care îi ține în lesă de ani de zile, Felix are tupeul siderant să se descrie acum ca o victimă a interesului exagerat al televiziunilor de știri pentru momentele în care e chemat să dea cu „subsemnatul” la Poliție. Când primește o mică picătură din otrava pe care el a împrăștiat-o în societate ani de zile, Voiculescu se victimizează. Îi sar lentilele din ochelari și se plânge că este un biet pensionar sărac, cinstit și hăituit prin săli de judecată. Toate aceste acțiuni sunt provocate de același motiv pentru care Voiculescu a căutat timp de șase ani să-și amâne pe orice cale judecarea procesului. În toți acești ani a avut atitudinea celui care știe bine că este vinovat și caută să amâne cu orice preț sentința finală, încercând în același timp, cu foarte mult tupeu, să intimideze pe oricine îi zădărnicește planurile.

Dan Voiculescu devine tot mai nervos pe măsură ce constată că mecanismele care funcționau perfect în trecut nu mai pot acum să-i servească interesele. Avocații nu mai au niciun succes în manevrarea pârghiilor care produceau amânări pe bandă rulantă. Mișcările prin care și-a pus averea la adăpost au devenit inutile. S-a trezit și sub un control judiciar atent care îl împiedică să părăsească țara și să fie mai departe de sălile de judecată în care se va pronunța sentința finală. Are, probabil, sentimentul că îi fuge pământul de sub picioare și asta îl face să fie atât de nervos. Știe bine că e vinovat și simte că pedeapsa e aproape.