Traian Băsescu ia în considerare publicarea conversațiilor cu Victor Ponta: ”Nu a fost niciodată pregătit la consultări. Când am zis că se poartă ca un pisic, n-am exagerat”

Traian Băsescu ia în considerare publicarea conversațiilor cu Victor Ponta: ”Nu a fost niciodată pregătit la consultări. Când am zis că se poartă ca un pisic, n-am exagerat”

Președintele Traian Băsescu a declarat că ia în considerare publicarea conversațiilor cu premierul Victor Ponta, ”Dacă va continua cu minciunile, voi fi obligat să iau măsuri de punere în realitatea a modului în care se desfăşoara discuţiile. Ponta n-a fost niciodată pregătit. A venit cu câte un ministru mai bine sau mai prost pregătit.”, a afirmat președintele la emisiunea ”Evenimentul zilei”.

”Nu avea niciun fel de cifră pregătită, ci doar povești. de genul: să îmbunătățim colectarea, să funcționeze ANAF-ul. Nici acum nu știu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii. Realitatea este că ei nici acum nu ştiu cum vor compensa deficitul la Fondul de Pensii, un deficit de 12,5 mld, la care mai adăugăm cinci. 18 miliarde se face deficitul și cu pensiile nu e de joacă”, a afirmat șeful statului.

”Premierul Ponta a mai făcut afirmații de genul: președintele Băsescu îți căuta sticla de whiskey pe jos. M-a deranjat că a spus că m-am comportat ca un bădăran cu dna. Petrescu. Faptul că Ponta a făcut declaraţii extrem de urâte sunt lucruri pe care nu le mai poţi tolera. Dacă iau decizia de a publica conversațiile cu dl. Ponta s-ar putea să-l arăt cum e de când e premier. Când am spus că se comportă ca un pisicuț, nu am exagera. Consultările mele cu premierul au avut mereu un suport economic”, a mai spus acesta.

”Mi-ar fi convenit mai mult dacă venea cu Gherghina. De ce a venit cu dna. ministru nu știu. Cert e că nu mi-a dat niciun motiv să promulg legea. Eu i-am vorbit în limba română, pentru că discutam cu premierul. Pe siteul Finanţelor scrie acest termen: MTO. Aș vrea să clarific un lucru și acesta este documentul de pe site-ul ministerului Finanțelor. Calendarul pentru convergență la MTO va fi propus de Comisie. Am folosit abrevierea în limba română”, a declarat Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

”A fost un bărbat number 1 dl Ponta. A lăsat-o pe dna minstru să dea răspunsurile. Eu sunt convins că această doamnă este foarte pregătită din punct de vedere teoretic. Marea problemă este lipsa de practică. A venit ca ministru fără să fie director la o companie. Aș fi mai îngăduitor cu dânsa, mai îngăduitor decât cu premierul. Lipsa de caracter a dlui Ponta s-a văzut când a sacrificat-o pe dna ministru”, a afirmat președintele.