Traian Băsescu: Victor Ponta va baroniza România

Traian Băsescu: Victor Ponta va baroniza România

Șeful statului a făcut un portret al candidatului Dreptei la prezidențiale: sufi cientă experiență politică, în jur de 40 de ani, cu capacitate de negociere.

Premierul Victor Ponta nu trebuie să ajungă la Cotroceni pentru că va baroniza țara, a avertizat, ieri, la „Adevărul live”, președintele Traian Băsescu. Vă prezentăm cele mai importante declarații făcute de șeful statului:

● Le spun românilor: nu aduceţi la Cotroceni un om dependent de baroni, pe Victor Ponta. El va baroniza țara.

● Românii nu-şi dau seama ce pericol uriaş îi pândeşte să aducă la Cotroceni un om care, într-un fel sau altul, numeşte procurorii, judecătorii la ÎCCJ, controlează serviciile de securitate ale ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

● Este o greşeală fundamentală şi vor avea decizii pe care le va lua împins de baroni, şi nu împins de conştiinţa lui sau priorităţile lui.

● Despre intenția lui Victor Ponta de a se muta la MApN: Dacă tot voia să fie sigur că nu îl ascultă nimeni, mai bine se ducea într-o peșteră, uite, la Scărişoara, la Dâmbovicioara.

● Sincer, cred că Ponta nu are nicio şansă să ajungă preşedinte, pentru că Stânga, singură, nu va putea să bată Dreapta, dacă Dreapta este sufiecient de înţeleaptă să se unească.

● Candidatul Dreptei la alegerile prezidențiale ar trebui să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara aceasta, să aibă suficientă experienţă politică, să nu fi avut nimic în comun cu fostul regim. Nu spun neapărat să aibă 25 de ani, poate să fie la peste 40 de ani, dar să nu fi trăit în societatea acea care ne făcuse asistaţi şi dependenţi de stat. Să fie un om cu capacitate de negociere politică, nu ca mine din când în când, când am avut nevoie să formez guvernele, ci tot timpul să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a venit în politică.

● Cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut. Guvernanții, „penibili”

● În ziua de Paşte am vrut să sar în elicopter şi să mă duc în Giurgiu. Apoi am zis că se politizează.

● Orice intervenţie a Guvernului este binevenită.

● Modul cum au făcut-o, însă, a fost penibil, cu barca gonflabilă, trasă de ofiţeri şi subofiţeri, de pompieri, mai rămânea să îi pună nişte din alea... să-i ducă ca pe împăraţi.

● Frate, când te-ai dus la inundații, știi că te poți uda până la chiloți, păşeşti pe unde păşeşte şi omul, că oamenii ăia în comună să ştiţi că prin apă au circulat ca să mai salveze ce pot salva.