Victor Ponta, turist la inundațiile din Teleorman

Victor Ponta, turist la inundațiile din Teleorman

La mai bine de două zile de la inundațiile din județele Teleorman, Argeș și Dâmbovița, premierul Victor Ponta și-a întrerupt concediul pentru a vizita zonele inundate. Cu barca.

Deși dezastrul lăsat în urmă de inundații a devenit vizibil încă de duminică dimineața, în prima zi de Paște, atunci când Inspectoratele pentru Situații de Urgență au anunțat că cinci persoane au fost date dispărute și că 43 de localități din Argeș, Teleorman și Dâmbov i ț a sunt afectate de inundații, premierul Victor Ponta s-a deplasat în Teleorman, județul cel mai afectat, deabia ieri dimineață.

Acesta a stârnit însă râsul jurnaliștilor, în momentul în care a ales să-și facă inspecția în localitățile inundate din barcă, deși apa nu ajungea până la genunchi. În plus, aflat în barcă alături de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apelor, Lucia Varga, și prefectul de Teleorman, Victor Ponta s-a lăsat împins prin apa care nu trecea de gambe de mai mulți pompieri.

În tot acest timp, jurnaliștii și localnicii mergeau prin apă. La un moment dat, sesizând probabil ridicolul situației, Ponta și Dragnea au coborât din barcă și au început să meargă prin localitatea afectată de inundații. „Staţi o secundă, să văd şi eu cum arată lucrurile”, a încercat premierul să-şi facă loc. „Cum a fost aici de Paşte?”, i-a întrebat pe jandarmi. Premierul a intrat apoi prin casele oamenilor, înconjurat de camerele de luat vederi ale televiziunilor, promițând că îi va mai vizita la inaugurarea digului, în luna august. „Dacă nu facem dig, tot așa o să aveți. Bine, ne vedem în august să vorbim”, le-a spus premierul localnicilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

O femeie din satul Beiu i-a explicat lui Ponta că se teme de faptul că, prin construirea digului, apele se vor revărsa spre alte zone ale localităţii, spunând că aşa s-a întâmplat după ce într-o altă comună, Brânceni, a fost construit un dig care a direcţionat acum apele spre Beiu. „Doamnă, hai să nu moară şi capra vecinului!”, i-a spus Dragnea, în condițiile în care digul a fost construit pe vremea când vicepremierul era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Spre diferență de ziua de luni, când a vizitat localitățile inundate în pantofi, Dragnea și-a pus ieri cizme de cauciuc.

La un moment dat, premierul și-a făcut curaj și a coborât din barcă, vizitând la picior zonele inundate FOTO: AGERPRES

Ponta dă vina pe Antonescu

După ce Dragnea i-a ținut femeii din Beiu lecții despre capra vecinului, Ponta a aplicat principiul respectiv, raportat la Crin Antonescu. Într- o intervenție la România TV, postul deputatului PSD Sebastian Ghiță, premierul a acuzat neimplicarea lui Antonescu, senator de Teleorman, în gestionarea situației localităților inundate din județ. În replică, președintele PNL a precizat, printr-un comunicat de presă, că s-a interesat de situația localităților inundate din Teleorman. „Mam informat despre situația localităților inundate, în colegiul meu sunt trei localități care sunt afectate”, a spus Antonescu.

Băsescu, prin apă, cot la cot cu localnicii

Spre deosebire de Victor Ponta, președintele Traian Băsescu a vizitat localitățile afectate de inundații din Moldova în 2008 fără să se urce în barcă, ci mergând alături de localnici prin apă. În plus, acesta a purtat cizme de cauciuc, și nu pantofi italienești precum Liviu Dragnea în urmă cu două zile.

Președintele Traian Băsescu, la inundațiile din Moldova din 2008 FOTO: AGERPRES

Premierul își respectă concediile

Premierul Victor Ponta și-a petrecut sărbătorile de Paște în Deltă, fără a și le întrerupe, în condițiile în care știrile cu privire la inundațiile din Teleorman, Argeș și Dâmbovița erau prezentate peste tot în presă. Acesta a postat chiar, pe Facebook, poze alături de copiii săi. Nici duminică, atunci când deja cinci persoane erau declarate dispărute, premierul nu și-a întrerupt concediul, dar în schimb a postat un mesaj în care le felicita pe Sorana Cârstea și Simona Halep pentru victoriile la tenis. Nu este unicul caz în care Ponta nu a lăsat dezastrele să-i strice programul. Când în mai multe județe se decretase cod roșu de ninsori și viscol, premierul s-a relaxat jucând baschet, iar în seara accidentului de avion din Apuseni, din 21 ianuarie, când doi oameni au murit din cauza lipsei de coordonare a autorităților, Ponta a fost la o întâlnire informală cu presa, la un restaurant din Capitală.