Grevă. Sindicaliştii de la Dacia cer mai multe tichete pentru Programul Rabla şi realizarea autostrăzii Sibiu - Piteşti

Grevă. Sindicaliştii de la Dacia cer mai multe tichete pentru Programul Rabla şi realizarea autostrăzii Sibiu - Piteşti

Câteva mii de sindicalişti de la Automobile Dacia ies miercuri în stradă la Mioveni pentru a le cere guvernanţilor mai mult sprijin pentru industria auto. Ei cer în primul rând suplimentarea numărului de tichete pentru Programul Rabla, unul dintre cele mai importante stimulente pentru producătorii auto odată cu venirea crizei.

Anul trecut, statul a alocat mai puţine vouchere, iar pentru acest an, soarta programului este incertă. Sindicaliştii Dacia sunt nemulţumiţi şi din cauza deciziei Guvernului de a amâna realizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu. Este o rută importantă pentru producătorul auto, care i-ar permite să transporte mai rapid maşinile către pieţele vestice, potrivit digi24.ro.

Potrivit oficialilor companiei, lipsa unui drum de mare viteză costă compania 30 de euro pe maşină, în condiţiile în care 94% din producţia Dacia ia calea exportului.

Potrivit comunicatului de presă transmis marţi de Blocul Naţional Sindical, mitingul se desfăşoară între orele 13:00 şi 14:30, pe platoul Casei de Cultură din Mioveni. Reprezentanţii BNS, care îi reprezintă pe angajaţii companiilor Dacia Renault şi Ford Craiova, având membri de sindicat şi în societăţile care produc componente şi subansamble auto, afirmă că autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru ca aceste două platforme industriale să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă a peste 150.000 de oameni.

Posibilităţi de finanţare pentru acest tronson de autostradă există, obligaţii asumate în raport cu Uniunea Europeană există, iar necesitatea construcţiei în regim prioritar nu poate fi negată sub nicio formă”, subliniază liderii BNS în comunicat.

Sindicaliştii afiliaţi la BNS care vor ieşi miercuri în stradă la Mioveni, precum şi cei care vor protesta în alte oraşe din ţară pe parcursul lunii martie, cer Guvernului şi măsuri urgente pentru modificarea legislaţiei muncii. Potrivit sursei citate, printre nemulţumiri se află şi creşterea exacerbată a preţurilor la utilităţi, „ajunse la un nivel greu de suportat de către populaţie”.

Ne puteți urmări și pe Google News