Precum şmecheraşii din bussiness, el şi-a făcut o altă firmă de supt voturile poporului îndobitocit de grija zilei de mâine: Uniunea Social-Democrată!
Mulţi dintre afaceriştii români care-şi numără milioanele ascunse prin conturile din paradisuri fiscale şi-au crescut averile, păcălind vârtos statul – şi prin aceasta pe noi toţi, proştii de contribuabili niciodată iertaţi de datorii. Criza economică mondială care ne-a lovit şi pe noi începând de prin 2008 – deşi la vremea respectivă autorităţile noastre minţeau frumos că noi suntem în regulă, de neatins, a stârnit inventivitatea afaceriştilor penali. Firme de apartament, dar şi coloşi puşi de moguli impertinenţi pe picioare de lut au intrat în insolvenţă sau în faliment. Bineînţeles, după ce bunurile şi banii produşi de aceste societăţi – eventual şi prin contracte grase din bani publici – au fost canalizate către averile personale ale acţionarilor ori ale rubedeniilor lor. Lăsând în urmă datorii uriaşe, unii şi-au băgat firmele în insolvenţă sau în faliment în mod intenţionat şi au mers mai departe: au deschis o altă firmă la care şi-au mutat angajaţii din cea veche, au luat din nou bani de la stat, au păcălit alţi oameni de bună credinţă.
O parte dintre ei au ajuns pe mâna Justiţiei, care a început să-i strângă între degetele ca de fier. Dar pe jongleorii care trag ţeapă politică cine îi pedepseşte? Pe politicienii care ne mint în fiecare zi, nu doar o dată la patru sau la cinci ani, cine îi trage la răspundere? Cum plătesc cei care lezează interesele noastre, ale tuturor, şi ale României, fie pentru a-şi rezolva interesele personale, fie, pur şi simplu, pentru a simţi gustul răzbunării, cum pare a fi cazul ministrului Pricopie? Îl ştiţi cu toţii pe individul care a îndrăznit să priveze România de un loc în Direcţia pentru Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene numai pentru că nu şi-a putut trimite " pila" în acel post! În orice ţară normală din Uniunea Europeană, gestul, care trădează o scârboşenie pe care nu mi-am putut-o imagina posibilă, ar fi fost taxat în secunda doi. Dacă nu de către şeful Guvernului, măcar de societatea civilă, foarte atentă la promovarea pe criterii de performanţă şi la prezervarea drepturilor ţării lor în cadrul Uniunii Europene. La noi, s-a trecut peste. Românii, pentru că sunt prea sărăciţi, dezamăgiţi şi nu înţeleg că nivelul scăzut de trai li se trage de la faptul că tolerează promovarea unor asemenea specimene în funcţii de importanţă covârşitoare. Premierul ,pentru că a fost prea ocupat cu joaca pe maidanul politicii pentru a mai avea timp să-l dea afară din Guvern.
Lipsa de reacţie faţă de un comportament ministerial desfăşurat contra intereselor naţionale ne arată pe de o parte stadiul înfiorător de slab dezvoltat al societăţii civile din România şi slăbiciunea morală a românului, iar pe de altă parte nesimţirea şi batjocura cu care ne tratează guvernanţii. Astfel că nu mă uimeşte nici lipsa de reacţie a populaţiei faţă de acţiunea trioului trădător format din PSD, în rol de primadonă, UNPR, pe post de tenor, şi PC, în chip de bas. O suveică politică bună doar de păcălit electoratul. Nu mă mai miră că votanţii USL n-au sărit în sus când şi-au văzut înşelate aşteptările, când au realizat că Ponta şi al lui partid au plănuit de ceva vreme - şi zilele acestea au şi pus în practică - strategia de parazitare a Uniunii Social Liberale în care oamenii şi-au investit dreptul de vot.
Precum veroşii afacerişti de care aminteam la începutul editorialului, Ponta şi tacticienii lui de la partid au băgat USL în "insolvenţă" şi au deschis o altă firmă de supt voturile poporului îndobitocit de grija zilei de mâine: Uniunea Social-Democrată! În campaniile electorale care vin peste noi, lucrurile bune pe care le-a realizat USL, aşa puţine câte sunt, vor putea fi tot atâtea motive de împăunare pentru USD, având în vedere faptul că mare parte din partidele care formau Uniunea muribundă se regăsesc în nou-născuta malformată. Desigur că, aşa cum deja politicienii noştri ne-au obişnuit, răspunderea pentru greşeli nu şi-o va asuma niciun partid din vechea Uniune. În alte cuvinte, USD se va lepăda de lucrurile rele, acestea urmând să fie atribuite insolventei USL şi, mai mult decât atât, printr-o campanie orchestrată, ele vor putea cădea în spatele PNL.
Trecând de graniţele intereselor meschine ale partidelor – care luptă pentru putere de dragul puterii şi nu fiindcă le pasă de noi – ca în orice alegeri vor fi formaţiuni care se vor înfige în vârful clasamentului şi partide a căror soartă alta nu e decât cea de pierzător. Adevăraţii perdanţi vor fi, însă, cetăţenii României. Şi cei care nu au votat USL , şi cei care nu au votat nicicum, dar mai ales oamenii care au pus ştampila pe ipocrita unire a Stângii cu Dreapta.