Ce sau CINE l-a creat? MISTERUL CRATERULUI din SIBERIA. Nimeni NU ŞTIE despre ce este vorba şi ce ASCUNDE / VIDEO

Ce sau CINE l-a creat? MISTERUL CRATERULUI din SIBERIA. Nimeni NU ŞTIE despre ce este vorba şi ce ASCUNDE / VIDEO

Se află într-o pădure din Irkutsk, Siberia şi seamănă cu un cuib de pasăre cu un ou uriaş în interior...

În 1949, geologul rus Vladimir Kolpakov a descoperit acest crater ciudat. De atunci şi până acum nu a fost descifrat misterul acestei forme bizare, care seamănă cu un cuib de vulturi.

Pare să fie viu

Oficial, a fost numit craterul Patomskiy, după numele unui râu din apropiere. Mulţi oameni de ştiinţă au venit aici şi au luat mostre de sol, ca să afle cum şi când a apărut acest cretar, însă până acum nu exstă o variantă oficial recunoscută, după cum notează Daily Mail. Unii experţi cred că s-a format după impactul cu un meteorit, dar nu s-au găsit resturi din vreo rocă spaţială. Alţii susţin teoria activităţii vulcanice, dar în zonă nu există vulcani. Există şi teoria potrivit căreia craterul ar fi fost format în urma exploziei meteoritului de la Tunguska, la doar 70 de kilometri depărtare, în anul 1908.  Fenomenul produs la Tunguska rămâne unul inexplicabil, iar explozia ce a avut loc a fost cea mai puternică din epoca modernă: de 1.000 de ori cât suflul bombei de la Hiroshima.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă...”Testele arată că formaţiunea are o vechime de 250 de ani”, spun cercetătorii. Tot acest mister este „încununat” de ceva şi mai straniu: craterul pare să fie viu! Respectiv îşi schimbă mereu forma, se înalţă sau descreşte. În plus, copacii din apropiere cresc anormal de repede. Adepţii teoriei conspiraţiei nu exclud varianta că ar fi vorba despre o navă extraterestră.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/2JzjkeSJENM" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>