ABERAŢIILE NOULUI COD PENAL. Escrocul uns cu toate alifiile, Nati Meir, scapă de anii grei de închisoare!

ABERAŢIILE NOULUI COD PENAL. Escrocul uns cu toate alifiile, Nati Meir, scapă de anii grei de închisoare!

Fostul candidat la Cotroceni, Nati Meir, “moştenitorul” a două miliarde de dolari, cel care a ţepuit şomerii cu locuri de muncă, sau manelişti cu bani traşi la xerox a primit un ajutor nesperat în dosarele în care a fost condamnat definitiv. Motivul: în noul Cod Penal pedepsele de înşelăciune scad drastic, la apropae un sfert.

Nati Meir a depus ieri la Tribunalul Bucureşti o solicitare având obiectul cauzei: intervenirea unei legi penale noi. El este condmnata în două dosare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave la 6, respective 7 ani de închisoare. Nati Meir are şansa să-şi reducă pedepsele la maxim 5 ani.

  • Nati Meir a fost arestat preventiv. Cariera escrocului incurabil

Cum s-au redus pedepsele pentru înşelăciune

VECHIUL COD PENAL Art. 215 Înşelăciunea Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani. Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.

NOUL COD PENAL Art. 244 Înşelăciunea 1)Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. 2) Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. 3) Impacarea inlatura raspunderea penala CITIȚI ȘI:

  • Lui Nati Meir i s-a făcut rău în timpul percheziţiilor. Este acuzat că dădea ţepe pe internet
  • Nati Meir: portretul escrocului la bătrâneţe
  • Nati Meir se laudă că ar fi câștigat la poker 55.000 de lei

Ne puteți urmări și pe Google News