TOPUL RUŞINII: Stroe şi Ponta sunt consideraţi principalii VINOVAŢI pentru gestionarea TRAGEDIEI AVIATICE din Apuseni
- Silvana Chiujdea
- 3 februarie 2014, 19:34
Un recent sondaj CSOP, efectuat la cererea Evenimentului Zilei şi B1 TV, arată că în cazul tragediei aviatice din munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţă pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, românii îi consideră drept principali responsabili pe premierul Victor Ponta şi pe fostul ministrul de la Ministerul de Interne, Radu Stroe, pentru modul cum a fost gestionată operaţiunea de salvare.
Accidentul aviatiac de lângă Cluj a arătat, încă o dată dacă mai era nevoie, deficienţele majore de la nivelul Guvernului. În ultimele zile, nenumăraţi specialişti au atras atenţia asupra acestor deficienţe. Potrivit unui sondaj CSOP, românii consideră Guvernul responsabil de moartea lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion.
Astfel, 76% dintre români consideră că dacă Executivul ar fi acţionat prompt atunci pilotul Adrian Iovan şi studentă Aura Ion ar fi trăit şi astăzi. Situaţia nu se schimbă cu nimic nici în cazul votanţilor partidelor de la guvernare.
Dacă în alte cazuri, doar votanţii opoziţiei învinovăţesc Guvernul, în cazul tragediei aviatice de lângă Cluj, inclusiv votanţii PSD şi PNL consideră Guvernul responsabil: 67% dintre votanţii PSD şi 76% dintre cei ai PNL. Acesta este cu siguranţă un semnal de alarmă major pentru cele două partide.
Topul ruşinii la Guvern
Într-un top al ruşinii pentru Guvernul Ponta conduce Radu Stroe, fostul ministru de Interne, cu 68% dintre români care nu au fost de acord cu modul în care a gestionat această tragedie.
După Radu Stroe, următorul responsabil este considerat premierul Victor Ponta, 54% dintre români nefiind de acord cu modul în care şi-a exercitat atribuţiile.
Nici ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea, şi cel al Apărării, Mircea Dusă nu stau mai bine cu, 49%, respectiv 47% dezacord.
Doar secretarul de stat Raed Arafat mai spală ruşinea Guvernului Ponta, 69% dintre români fiind de acord cu activitatea acestuia. Sondajul a fost realizat în perioada 30 ianuarie - 1 februarie, telefonic (CATI - Computer Assisted Telephone Interview), pe un eşantion de 1000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă, cu acces fie la telefon fix, fie mobil. Eşantionul este aleator, reprezentativ în funcţie de mediul de rezidenţă (rural/ urban cu 5 straturi), regiunea de dezvoltare, sex, vârstă şi etnie, datele fiind ponderate pe aceste variabile în funcţie de referinţă INS. Marja de eroare este de +/- 3.1%