“Scorpionii Negri", ultima misiune afgană: Îndepliniţi-vă cu succes misiunea şi făceţi-ne mândri de voi!

“Scorpionii Negri", ultima misiune afgană: Îndepliniţi-vă cu succes misiunea şi făceţi-ne mândri de voi!

Batalionul 20 Infanterie, supranumit şi “Scorpionii Negri" încheie ciclul misiunilor de pace în care ţara noastră a fost angrenată în Afganistan.

Peste 500 de militari din cadrul Batalionului 20 Infanterie Dolj – “Scorpionii Negrii" vor pleca în data de 6 februarie 2014 într-o nouă misiune în teatrul de operaţiuni de la Kabul-Afganistan, misiune care este de fapt ultima. Şi de această dată, misiunea militarilor craioveni este, timp de şase luni, aceea de a apăra civilii de talibani, dar şi de a aduce acasă obiectivele militare şi materialele cu ajutorul cărora au asigurat şi respectat regulamentele militare în vigoare ale Alianţei Nord Atlantice – NATO, la care Romania este ţară membru cu drepturi depline.

Ca şi colegii lor –“Scorpionii Roşii", militarii au în “spate" o bogată experienţă acumulată în misiuni multinaţionale în Angola, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Afganistan şi Irak. Cu ocazia plecării într-o nouă ultimă misiune, la Craiova a avut loc o ceremonie, în această dimineaţă, în Piaţa Alexandru Ioan Cuza, ce s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

Momentul a fost unul extrem de emoţionat pentru toţi cei prerzenţi, întrucât au fost comemoraţi militarii căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

‘Peste 500 de soldaţi îşi lasă acasă familiile şi pleacă într-unul dintre cele mai periculoase teatre de operaţii. Vă veţi face datoria de bravi ostaşi, craioveni curajoşi, îndepliniţi-vă cu succes misiunea şi făceţi-ne mândri de voi. Dorul de casă să vă ţină vigilenţi pe pământ străin, vă asigur de tot respectul meu, iar familile dumneavoastră se vor bucura de sprijinul meu şi cel al autorităţilor locale", a declarat primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu.

Valoroşi precum omologii americani

La rândul său, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat: “Stimaţi ostaşi, reprezentanţi o unitate de elită a Armatei Române, cu o vastă experienţă a acţiunilor coaliţiei. Sunt repere care vorbesc în cel mai bun fel posibil despre curajul, devotamentul şi responsabilitatea cadrelor militare, despre înalta calitate profesională şi morală a celor care asigură conducerea. Am convingerea că toate deprinderile şi abilităţile dobândite le veţi pune în aplicare în Afaganistan cu profesionalimul de care aţi dat mereu dovadă. Vă urez mult succes şi vă doresc să vă întoarceţi sănătoşi acasă".

Modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea încredinţată în Afganistan, unde au avut parte de momente dificile, chiar cu pierderi de vieţi, dar şi experienţa acumulată în misiunea de menţinere a păcii, le conferă militarilor craioveni certitudinea valorii, asemenea omologilor americani. "Scorpionii Negri îşi continuă misiunile începute cu succes în anul 2005. Este un moment emoţionant, azi, când aceşti bravi soldaţi pleacă încă o dată în teatrul de operaţii din Afganistan. Sunt sigur că veţi face tot ce vă stă în putinţă să îndepliniţi misiunile pe care România le are în cadrul organismelor internaţionale din care face parte. Sunteţi un batalion care se bucură de o instruire ce vă permite să desfăşuraţi cu succes misiunile pentru asigurarea stabilităţii în zonă. Dragi soldaţi vă asigur de respectul şi consideraţia mea, vă doresc ca Dumnezeu să vă ajute şi să vă întoarceţi cu bine acasă", i-a încurajat prefectul judeţului Dolj, Marius Deca.

“Scorpionii Negri" încheie astfel seria misiunilor desfăşurate de militarii români în teatrul de operaţiuni din Afganistan.