MOTIVUL pentru care NASA a trimis opt colonii de furnici pe Stația Spațială Internațională

MOTIVUL pentru care NASA a trimis opt colonii de furnici pe Stația Spațială Internațională

Cele opt colonii de furnici au fost trimise pentru a observa comportamentul acestora în condiții de imponderabilitate, în vederea construirii unor roboţi capabili să interacţioneze între ei, potrivit Daily Mail.

Ideea proiectului a pornit de la faptul că furnicile din colonii se deplasează potrivit unor reguli stricte și îşi folosesc antenele şi simţul olfactiv pentru a vedea câte furnici se află în vecinătate.

Dar în condiţii de gravitaţie minimă, sistemul de comunicare al furnicilor este dereglat, astfel încât acestea trebuie să dezvolte un nou set de principii înnăscute pe care să le utilizeze pentru orientare.

Aceste principii flexibile ar putea fi ulterior adaptate pentru instruirea unei noi generaţii de roboţi, care să funcţioneze într-un mod similar, pentru îndeplinirea unor sarcini, de exemplu identificarea unei clădiri în flăcări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Experimentul va fi urmărit de camere video, iar imaginile vor fi trimise pe Pământ, pentru a fi studiate.

Coloniile de furnici de pe ISS vor fi monitorizate de studenţii Colegiului de medicină Baylor, din Houston, statul Texas, care vor compara comportamentul furnicilor în spaţiu cu cel al coloniilor din sala de curs.