Doi moroșeni s-au bătut între ei la un festival de tradiții populare de la Sighet. Unul a ajuns la SPITAL și celălalt la Jandarmerie

Doi moroșeni s-au bătut între ei la un festival de tradiții populare de la Sighet. Unul a ajuns la SPITAL și celălalt la Jandarmerie

Un incident grav s-a petrecut duminică, la Sighetul Marmației la un festival de datini și obiceiuri populare ”Marmația”.

Un spectator a ajuns la spital, unde a fost internat de urgență cu leziuni cerebrale după ce un participant la festivalul de datini și tradiții populare de Crăciun, l-a snopit în bătaie.

Martorii incidentului susțin că atacatorul făcea parte dintr-un alai de călăreți care prezentau datinile dintr-un sat de pe Valea Izei. La un moment dat, din cauza stării avansate de ebrietate, atacatorul a început să își bată cu bestialitate calul iar din mulțimea de spectatori, mai multe persoane i-au atras atenția să înceteze. ”Am fost la trei metri de eveniment. Călărețul era evident sub influența horincăi și lovea calul excesiv cu o nuia peste cap, urechi și burtă. Lumea a început să îl roage să nu mai lovească animalul care la fiecare nuia se încovoia de durere. Apoi vocile din mulțime s-au întețit și unii au început să fie mai agresivi verbal. Călărețul parcă sfidător lovea și mai tare bietul animal spunând: e al meu și îl bat cât vreau”, spune un martor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi, susține același martor, din mulțime a ieșit un bărbat care l-a provocat foarte dur pe călărețul participant la festival. ”Spre marea mea mirare călărețul a dat pinteni calului și s-a repezit spre victimă. Omul s-a retras pe trotuar și a încercat să oprească calul și călărețul care, cred că, în nebunia lui a și lovit alți trecători, căci pe trotuar era lume burduf. Victima a fost împinsă și din păcate a căzut pe spate lovindu-se puternic cu capul de cimentul trotuarului, moment în care a devenit inconștient. Atunci, călărețul s-a suit pe victima lipsită de apărare și l-a lovit în plină față cu pumnii, cu bestialitate, de mai multe ori până când un grup de tineri l-a imobilizat”, mai spune martorul.

În urma acestei altercații, spectatorul și-a înghițit limba și era să moară sufocat, dacă în mulțimea de spectatori nu ar fi fost un asistent medical de la Spitalul din Sighet și un sportiv de performanță, care au reușit să îi acorde primul ajutor medical. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul municipal din Sighet iar agresorul a frost reținut de jandarmi.

Foto: actualMM.ro