Bombe în locuința atacatorului din California. Criminalii aveau legături cu teroriști islamici

Bombe în locuința atacatorului din California. Criminalii aveau legături cu teroriști islamici

Syed Rizwan Farook, unul dintre autorii atacului din California, soldat cu 14 morţi și 21 de răiniși, devenise fundamentalist islamic şi avea legături cu indivizi suspectaţi de terorism internaţional, anunţă surse citate de presa americană, în timp ce autorităţile au găsit bombe artizanale în locuinţa criminalului.

"Syed Rizwan Farook devenise radicalizat şi avea legături cu indivizi investigaţi de FBI pentru terorism internaţional", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul serviciilor de securitate americane citat de CNN.

Conform specialiştilor, radicalizarea individului probabil a avut o contribuţie importantă în atacul care este posibil să fi fost generat de pierderea locului de muncă.

În apartamentul presupuşilor autori ai atacului au fost găsite numeroase arme de foc, 5.000 de gloanţe şi 12 dispozitive explozive artizanale, a declarat Jarrod Burguan, şeful Poliţiei regionale. "Încă nu cunoaştem mobilul atacului. Dar cei doi autori erau bine echipaţi şi ar fi putut comite un alt carnagiu", a precizat Burguan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorii ai atacului - Syed Rizwan Farook, 28 de ani, şi partenera sa Tashfeen Malik, 27 de ani - au fost împuşcaţi mortal în confruntări cu poliţia. Farook era cetăţean american, dar călătorise de mai multe ori în Arabia Saudită. Potrivit dailymail.co.uk, cei doi erau părinții unui bebeluș de doar șase luni, care a fost lăsat în grija mamei atacatorului în ziua mascarului. Rudele știau că cei doi aveau o programare la doctor.

Paisprezece persoane au fost împuşcate mortal, iar alte 21 au fost rănite în incidentul armat din oraşul californian San Bernardino. Atacul a avut loc în sala de conferinţe a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe cognitive (Inland Regional Center) aflat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est de Los Angeles.

"Ipoteza unui act terorist rămâne incertă, nu ştim nimic clar. Există această posibilitate", precizat joi președintele american Barack Obama, explicând că un alt motiv ar putea fi o dispută după pierderea unui loc de muncă.